Residential Tower Neuländer Quarree

 Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller

Uppdragsgivare

CG Gruppe AG

Adress

Hamburg-Harburg, Tyskland

Omfattning

16400 m²

År

2019

Det höga bostadshuset är ett ljust, förstklassigt och exklusivt boende. Det har en enastående arkitektur som återspeglar den maritima atmosfären med en silhuett som ger ett kubiskt och exakt, men ändå livligt uttryck.

Bostadshuset ligger i innerhamnen Harburg i Hamburg och har en enastående arkitektur som utgör en förlängning av den före detta industrihamnen och återspeglar den speciella platsens blandning av maritim atmosfär och en svunnen era. Byggnadens silhuett framstår som kubisk och exakt men har samtidigt ett livfullt uttryck, och är ett framträdande landmärke tillsammans med de andra tornen och industribyggnaderna i området. Det rytmiska omslaget med kontinuerliga balkonger bakom en nivå av vita stöd i kolossalordning ger fasaden ett vertikalt filigranuttryck som bryter ner bostadshusets volym till mänsklig skala. Dessa utrymmen utomhus uppfattas som en förlängning av boytan med glasbalustrader som ger både väderskydd och öppenhet med maximal visuell kontakt.

Byggnaden har totalt 190 bostäder med två, tre eller fyra rum. Alla enheter är attraktiva och funktionella och har en takhöjd på 2,80 m, vilket skapar en generös rymdkänsla och ger varje bostad en unik utsikt över staden och hamnen. Terrazzo-betongelement och ljus norsk granit kombinerat med fönsterkarmar i brons ger byggnaden ett tidlöst, robust och exklusivt uttryck. En arkad är placerad vid husets fot som med sin transparenta design ger en koppling till vattenytan. Utöver entréområdet garanterar caféet och andra ytor för uthyrning liv och rörelse, samt en urban känsla på markplan.

VISA MER OM PROJEKTET

Team

Byggherrerådgivning

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Krebs+Kiefer Ingenieure (acoustics)

Pris

  • 2. Pris i international arkitekttävling

Energi och miljö

Dagsljus och solinsläpp

Energisnål byggnation

Högpresterande isolering

Energifönster

Prefabricerade element

Sunt inomhusklimat

Bullerreducering

Naturlig ventilation

Certifierad byggnad

Höghus

BISKOP GUNNERUS GATE 14B

En skulptural skyskrapa vid Oslo centralstation som binder samman gatan, stationen och stadens invånare.

FJORDPORTEN - NORDIC LIGHT

Fjordporten är belägen vid Oslos centralstation och består av ett höghus med en bas. Bebyggelsen flätar samman transport, arbete, fritid, kultur och näringsliv i en framåtblickande och robust knutpunkt.

FREDERIKS PLADS

Ny grön oas mitt i Aarhus ska omgiven av en blandning av bostäder och företag.

GEYSIR - KV HEKLA

Nytt modernt bostadstorn i Kista, norr om Stockholm, med Food Court i bottenvåningen och en grön innergård där de boende och krögarna kan odla sina egna grönsaker.

HYBRID TOWER

Nytt bostadstorn i Västerås, med en grön trädgård på 15:e våningen, blir ett karakteristiskt landmärke i staden.

MINDET 6, AARHUS HAVN

Ett ljust, skulpturalt torn och landmärke vid Århus hamn som förenar stadsliv och kulturhistoria med nya, attraktiva kultur- och affärslokaler samt restauranger för allmänheten under samma tak.

RESIDENTIAL TOWER NEULÄNDER QUARREE

Det höga bostadshuset är ett ljust, förstklassigt och exklusivt boende. Det har en enastående arkitektur som återspeglar den maritima atmosfären med en silhuett som ger ett kubiskt och exakt, men ändå livligt uttryck.

RUE DE LA LOI 130

EU-kommissionens nya byggnad är utformad som ett flaggskepp för EU, som förkroppsligar öppenhet, inkludering och tillgänglighet, i syfte att sätta nya standarder för en hållbar framtid.

VÅNINGSBYGGNAD ANTWERPEN

24 våningsbyggnad i Antwerpen som omdefinierar höghuset som en social, vertikal gemenskap.

HOCHHAUS AM NORDHAFEN

Landmark der markerar Europacity - ett centralt stadsutvecklingsområde nära Berlins centralstation som sträcker sig längs Hohenzollernkanal och den tidigare kanalhamnen Nordhafen.

HSB 2023 - HAGASTADEN

Vinnarprojekt för trä-bostadshöghus i Hagastaden som erbjudar vackra, funktionella och flexibla rum och ökad livskvalitet genom att sammanväva de boendes, bostadsföreningens och stadens liv.

MÆRSK TOWER, UTBYGGNAD AV PANUM-KOMPLEXET

Maersk-tornet är en state of the art-forskningsbyggnad, som med sin nyskapande arkitektur skapar optimala förutsättningar för hälsoforskning i världsklass

ALVIKS TORN

Bostadsbebyggelse omfattande ett 18-vånings höghus och en veckad bostadslänga på ca åtta våningar.

BESTSELLER KONTORSHUS

Ny hållbar kontorsbyggnad för klädföretaget Bestseller.

CAMPUS KOLLEGIET

Studentboende med 250 studentbostäder fördelad på tre med varandra förbundna 15-våningshus.

HSB 2023 - VÄSTERBROPLAN

Vinnarprojekt för 34-våningshus i centrala Stockholm.

MAGISTERPARKEN, HIMMERLAND BOLIGFORENING

Renovering och omstrukturering av allmännyttiga bostäder med energirenovering, nya bostadstyper, förbättrad tillgänglighet och gemensamma områden.

HÖGHUSET CONTINENTAL, STOCKHOLM

En 30 våningar hög byggnad i centrala Stockholm med hotel och kontor.

THE LM PROJECT – THE MERMAID TOWER AND THE ROCK

Tävlingsförslag omfattande två skulpturala kontorsbyggnader placerade på Langelinie och Marmormolen i Köpenhamn som förbinds av en gång-och cykelbro.