Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller

Residential Tower Neuländer Quarree

Det höga bostadshuset är ett ljust, förstklassigt och exklusivt boende. Det har en enastående arkitektur som återspeglar den maritima atmosfären med en silhuett som ger ett kubiskt och exakt, men ändå livligt uttryck.
 Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

CG Gruppe AG

Adress

Hamburg-Harburg, Tyskland

Omfattning

16 400 m²

År

2018-2019

Byggherrerådgivning

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Krebs+Kiefer Ingenieure (acoustics)

Pris
Pris
  • 2. Pris i international arkitekttävling

Bostadshuset ligger i innerhamnen Harburg i Hamburg och har en enastående arkitektur som utgör en förlängning av den före detta industrihamnen och återspeglar den speciella platsens blandning av maritim atmosfär och en svunnen era. Byggnadens silhuett framstår som kubisk och exakt men har samtidigt ett livfullt uttryck, och är ett framträdande landmärke tillsammans med de andra tornen och industribyggnaderna i området. Det rytmiska omslaget med kontinuerliga balkonger bakom en nivå av vita stöd i kolossalordning ger fasaden ett vertikalt filigranuttryck som bryter ner bostadshusets volym till mänsklig skala. Dessa utrymmen utomhus uppfattas som en förlängning av boytan med glasbalustrader som ger både väderskydd och öppenhet med maximal visuell kontakt.

Byggnaden har totalt 190 bostäder med två, tre eller fyra rum. Alla enheter är attraktiva och funktionella och har en takhöjd på 2,80 m, vilket skapar en generös rymdkänsla och ger varje bostad en unik utsikt över staden och hamnen. Terrazzo-betongelement och ljus norsk granit kombinerat med fönsterkarmar i brons ger byggnaden ett tidlöst, robust och exklusivt uttryck. En arkad är placerad vid husets fot som med sin transparenta design ger en koppling till vattenytan. Utöver entréområdet garanterar caféet och andra ytor för uthyrning liv och rörelse, samt en urban känsla på markplan.

Läs mera

Fler projekt | Höghus/Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.