Ryesgade 60-64. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Ryesgade 60-64

Större enkelhet och mindre underhåll samt minimalt energiförbruk har varit målet för renoveringen av fastigheten från 1964. Renoveringen, som är mest markant på fasaden mot Ryesgade, omfattar följande åtgärder: Nya energifönster och dörrar som har dubbelt så bra värmeeffekt som de gamla, 100% bättre efterisolerade penthouses, behandling av fasader med självränsande putsad efterisolering som ger en 100% bättre värmeeffekt samt 100% mer isolering på taket.
 Ryesgade 60-64. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Nordea Ejendomsinvestering A/S (bygherre) Tryg A/S (ejer)

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

32 boliger + bensinstasjon, stormarknad, administration, barnhaka i främra byggnaden.60 Club Apartments + barnhakan i bakre byggnad

År

2006-2007 (1. etape), 2007-2008 (2. etape), 2009 (3. etape)

Entreprenör

JLG Entreprise A/S

Ingenjör

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den nyrenoverade fastigheten har fått ett lugnare uttryck med genomgående vågräta linjer. Detta har bland annat uppnåtts via de nya balkongerna som har dragits ut från byggnaden, i motsättning till de gamla som var tillbakadragna. Samtidigt tillför de lägenheterna en ny rumlig upplevelse. På första våningen, där ett daghem har sin adress, har det även satts in ett horisontalt fönsterband med fyra glasade burspråk. Glaset har silketryck för att barnen ska kunna sitta avskärmat medan de nyfiket betraktar gatulivet utanför.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.