Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Karré 1 Odense

Två bostadsprojekt är under uppförande på byggområdet Karré 1 nära järnvägsstationen och Kongens have i Odense. Arkitektbyrån har lagt sista handen vid det ena av projekten – ett 12 våningar högt bostadshus med 58 lägenheter för en bred skara boende.
 Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Uppdragsgivare

OPUS (Odense Projektudviklingsselskab A/S)

Adress

Odense, Denmark

Omfattning

6 500 m²

År

2014-2016

Entreprenör

5E Byg

Ingenjör

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Arkitekterna har arbetat fram lägenheter med stort dagsljusinsläpp och en varierad och levande fasad med utskjutande och infällda fönsterpartier samt balkonger med olika beklädnader, och inte minst byggnadens kännetecken: Ett kopparbelagt torn, som arkitektoniskt skapar en pendang till de äldre byggnaderna i närheten.

Höghuset byggs i gult tegel och skjuter upp i två delar med 12 respektive 6 våningar som avgränsar mot söder. Alla 58 lägenheter har altan mot väster. Utöver den vardagslyx som altanerna utgör för de boende spelar dem även en viktig roll när det gäller att skapa en levande fasadbild, klädd omväxlande med glas och perforerat stål. Högst upp på den lägre av byggnaderna planeras penthouselägenheter med utsikt över staden.

Det kopparbelagda tornet är integrerat i byggnadens ena hörn, och tanken har varit att betona höghuset koppling till den befintliga arkitekturen på platsen.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.