Netto, Bygholm Bakker. C.F. Møller

Netto, Bygholm Bakker

Salling Group, Netto og C.F. Møller Architects står i samarbejde bag et nyt butikskoncept for fremtidens dagligvarebutik, der fokuserer på bæredygtige løsninger, godt indeklima og arkitektonisk kvalitet til glæde for kunder og medarbejdere.
 Netto, Bygholm Bakker. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Salling Group A/S

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

1198 m²

År

2019-2020

Entreprenør

Innovater

Ingeniør

Arne Elkjær

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Nettobutikken ved Bygholm Bakker, er den første i et nyt butikskoncept, der sætter nye standarder for trivsel og bæredygtighed indenfor dagligvarebutikker. Butikken fremstår indbydende og synlig med et elegant og stort indrammet indgangsparti og træbeklædte facader. Glaspartiet trækker dagslys langt ind i bygningen og får butikken til at fremstå lys og åben og skaber indkig til en smuk tagkonstruktion i træ. Indgangspartiet er skråt afskåret og den dynamiske effekt skaber en naturlig åben plads foran indgangen. På forpladsen er der placeret et blomsterhus med friskvare, så markedsplads og indgangsparti integreres i ét. Et enestående godt indeklima for en dagligvarebutik sikres dels med det store indtræk af dagslys, forbedret luftkvalitet, og en minimering af anvendte materialer med skadelige stoffer.

Bæredygtighed og cirkulært byggeri

For at minimere miljøpåvirkninger ved materialefremstilling er store dele af konstruktionerne i træ. Bygningens facader er opbygget af træelementer, og tagkonstruktionen er udført i dansk produceret limtræ. Indgangspartiet er beklædt med varmebehandlet nordisk fyrretræ. Bygningens elementer og mekaniske samlinger gør det muligt at adskille dele af bygningen i hele elementer til genanvendelse i andet byggeri. Landskabsløsningen omkring butikken styrker lokalområdets biodiversitet med hjemhørende buske og træer samt naturgræsser og vilde blomster. Et grønt sedum-tag bidrager med regnvandsforsænkning og temperaturregulering, ved at holde på varmen i vinterhalvåret og sørge for naturlig nedkøling i sommerhalvåret. Solceller på taget og et særligt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende med energi. Alle bæredygtige tiltag dokumenteres med henblik på DGNB Guld-certificering.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.