Det tyske miljøministerium - BMU. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit

Det tyske miljøministerium - BMU

Det tyske ministerium for miljø, naturbeskyttelse og atomsikkerhed, BMU - Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit - er beliggende i en bæredygtig bygning af træ, med integrerede solpaneler og et stærkt fokus på dagslys og fælles grønne områder.
 Det tyske miljøministerium - BMU. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Bundesanstalt für Immobilienaufgaben (BImA) repræsenteret af: Bundesamt für Bauwesen und Raumordnung (BBR)

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

51000 m²

År

2019-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Konsulenter i konkurrencefasen:
Transsolar (energikoncept), hhp (brandbeskyttelse), Höhler+Partner (budgetkalkulation)

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

Ud fra ministeriets centrale placering et historisk sted i Berlin har hensigten været at skabe en grøn og gennemskuelig komposition af bygninger, der skal tilføre stedet en ny kvalitet, samtidigt med at den samlede bygningsmasse lever op til de meget høje krav til bæredygtighed, sikkerhed og integration af historiske monumenter og udendørs faciliteter.

En del af komplekset udgør en færdig nyfortolkning af en eksisterende bygningsblok, der indeholder BMU’s faciliteter som en elegant tilføjelse klædt i natursten og solpaneler indbygget i facaden.

Ved siden af den eksisterende blok skabes der en ny og dynamisk bygning. Udgangspunktet er den klassiske og funktionelle kontorindretning, som her er optimeret, hvad angår dagslys, naturlig ventilation og bygningsgeometri, for at skabe fremragende dagslysforhold og sikre udsigt fra kontorområderne. Bygningen er åbnet ud mod den omkringliggende by og omfavner de grønne gårde via en grenlignende struktur ved yderkanterne, så den friske luft kan komme ind, og medarbejderne kan komme ud i de grønne områder.

Grøn og bæredygtig

Gårdene fungerer som knudepunkter inde i bygningen takket være fire atrier med glas og åbne trapper, der forbinder stueetagen med de øverste kontoretager og en taghave. På den enkelte etage danner et loungeområde i hvert kontorafsnit mødesteder til brug i pauser og ved erfarings- og idéudveksling. Sammen med et konferencecenter og bibliotek i stueetagen, der er udviklet til også at kunne fungere som en alternativ arbejdsplads med henblik på at udvikle ”New Ways of Working”, sikrer dette stor fleksibilitet, som med tiden kan favne forskellige brugerbehov.

Bygningens facade er inspireret af trækroners forskelligartede tæthed som en del af en flerstrenget, lavteknologisk bæredygtighedsstrategi, der skal reducere CO2-fodaftrykket og forbedre komforten for brugerne. Ved at gøre solpaneler til en integreret del af facaden på den ene bygning friholdes taget på den anden til en stor, grøn taghave, der sammen med de grønne gårde understreger ministeriets miljømæssige ambitioner og dets positive bidrag til byens udvikling.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.