Hovedkontor i Dalum Papirfabrik. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse

Hovedkontor i Dalum Papirfabrik

Transformasjon av en ikonisk betongkonstruksjon til et nytt hovedkontor, der den industrihistoriske betydningen bevares og får nytt liv med et lyst og dynamisk kontormiljø.
 Hovedkontor i Dalum Papirfabrik. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
Fakta

Byggherre

AG Gruppen

Adresse

DK-5250 Odense SV, Danmark

Omfang

900 m²

År

2020-2022

Ingeniør

Henry Jensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Den overordnede designstrategien for AG Gruppens hovedkontor er å bevare den industrielle arkitekturen der både søyler og storslåtte hvelvede tak fra bygningens ikoniske halvtak skaper et strukturelt og skulpturelt rom med stor takhøyde, vakkert belyst av store gjennomgående takvinduer.

Hovedkontoret ligger i den opprinnelige bebyggelsen for Dalum Papirfabrik ved Odense å, som ble etablert i 1874 og var i drift frem til 2012 – og som har hatt stor industrihistorisk betydning både nasjonalt og internasjonalt. Hovedkontoret er en del av masterplanen for Dalum Papirfabrik, som forvandler det historiske industriområdet til en ny og mangfoldig bydel nær naturen og Odense by.

Betongen fra den opprinnelige konstruksjonen er renset og bevart i sin opprinnelige karakter, og suppleres av kontrastmaterialer som varm eik, lyse vegger og integrerte grønne planter. En gjennomgående murvegg, som er oppført med gjenbrukt murstein i varme, røde nyanser fra den tidligere papirfabrikken, danner en tekstuell bakgrunn for kontormiljøet.

Åpenhet og utsikt

I den eksisterende betongkonstruksjonen med dobbel høyde er det innskutt en enkel dekkonstruksjon, slik at det etableres to etasjer i hovedkontoret. Et sentralt og åpent atrium forbinder etasjene og trekker dagslys ned i første etasje, som består av ankomstområde, loungeområde og kantinefasiliteter.

I andre etasje er det plassert møterom langs den mursteinskledde veggen med åpne glassfasader, noe som skaper åpenhet mot bygningens indre. Fellesareal rundt atriet og den sentrale hovedtrappen legger opp til uformelle møter mellom medarbeidere og gjester. Kontorplasser er plassert langs vinduspartiene, med utsikt til de omkringliggende grønne omgivelsene.

Store åpne vinduspartier får bygningen til å fremstå åpen og innbydende i det levende området, som har en unik historisk kontekst og ligger nær både by og natur.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.