Viborg Teater - Restaurering. C.F. Møller. Photo: Laura Stamer

Viborg Teater - Restaurering

Restaurering av det fredede Viborg teater fra 1909 gjenoppretter det opprinnelige uttrykket, mens nytt inventar og nye fasiliteter oppdaterer teateret i tråd med dagens forventninger fra publikum og ansatte.
 Viborg Teater - Restaurering. C.F. Møller. Photo: Laura Stamer
Fakta

Byggherre

Den selvejende institution Viborg Teater

Adresse

Viborg, Danmark

Omfang

2 500 m²

År

2020-2022

Ingeniør

ISC Viborg

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Bent Jacobsen Farvekonservering

Premiering
Premiering
  • Nominert til Renovatorprisen i kategorien Institusjon. 2022

Teaterbygningen ble oppført i 1908–1909, det er bygd og utsmykket i tråd med det som vanligvis ble gjort i den danske skønvirketiden. Det har 400 tilskuerplasser fordelt på parketten, første og andre balkong. Den overordnede designstrategien har vært å bringe teateret tilbake til sitt opprinnelige materiale- og fargeuttrykk, kombinert med nytt og oppdatert inventar. Arbeidet inkluderte renovering av eksisterende bygningsdeler ved blant annet å vise frem de opprinnelige detaljene igjen, samt nytt inventar. Tunge og stemningsfulle farger som okergule vegger, røde dører og blågrønne lister skaper et fantastisk uttrykk, sammen med belysningen som både er klassisk og moderne på samme tid.

Nytt inventar basert på historien

Nytt inventar, som gulvtepper, belysningsarmaturer, møbler. barer og speil, er holdt i et moderne uttrykk. Det faste inventarets design er inspirert av de opprinnelige detaljene og materialene. Spesielt den opprinnelige tilgangen til tredetaljer er brukt som en inspirerende referanseramme og grunnlag for design av for eksempel en ny bar i ankomstområdet. Den samme stolen i eik og skinn går igjen i hele huset, men i forskjellige versjoner og høyder, slik at den passer til henholdsvis små, fargede sidebord samt trissebord i normal høyde. Som enda et moderne lag, og som en motvekt til teaterets nye og vakre farger og overflater, er all belysning i publikumsområder byttet ut med energibesparende LED-lys.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.