Re-imagining the Garden City. C.F. Møller. Photo: WyrdTree

Re-imagining the Garden City

Idékonkurrence om en 45 ha stor masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement, hvor der lægges vægt på et bæredygtigt og socialt samfund.
 Re-imagining the Garden City. C.F. Møller. Photo: WyrdTree
Fakta

Bygherre

Letchworth Garden City Heritage Foundation

Adresse

Letchworth Garden City, UK

Omfang

45 ha, 900 boliger

År

2019, konkurrence

Bygherrerådgiver

RIBA Competitions

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • WLA Award - Concept Analysis & Planning. 2020
  • World Landscape Architecture 2020 Award of Excellence. 2020
  • Vinderforslag fase 1 i international konkurrence, finalist fase 2. 2019

Letchworth Garden City er den oprindelige byhave, der bygger på principper, der blev udviklet af Ebenezer Howard, og som fik deres udtryk af arkitekterne Berry Parker & Raymond Unwin. I tråd med ånden fra den oprindelige Garden City er det håbet med forslaget at kunne plante frøene til det sociale samspil, der skaber et sundt og socialt bæredygtigt samfund, hvor mennesker tager vare på hinanden og på landskabet.

Landskab som strategisk omdrejningspunkt

Masterplanen bygger på en moderne fortolkning af en såkaldt "hamlet" og er udviklet indefra og ud; fra en lille boligenhed til en større landsby.

Landskabsprincippet er en vigtig katalysator for masterplanen og har dannet grundlag for alle strategiske, designmæssige beslutninger, og rammen for den nye masterplan er bygget op omkring forbindelser og synergier mellem landskabernes produktive, praktiske og sociale funktioner. Masterplanen er omgivet af et vildtvoksende landskab, der giver ly for støj og vind, samtidig med at det skaber en følelse af at være afskærmet og øger biodiversiteten. Ud over at den nye vej udnytter de eksisterende hække og danner forbindelse til selve Letchworth Garden City, byder den på nye aktiviteter undervejs.

Læs mere

Flere projekter | Landskab/Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.