Nyt erhvervsdomicil i Dalum Papirfabrik. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse

Nyt erhvervsdomicil i Dalum Papirfabrik

Transformation af ikonisk betonkonstruktion til nyt erhvervsdomicil, hvor den industrihistoriske betydning bevares og får nyt liv med et lyst og dynamisk kontormiljø.
 Nyt erhvervsdomicil i Dalum Papirfabrik. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
Fakta

Bygherre

AG GRUPPEN

Adresse

DK-5250 Odense SV, Danmark

Omfang

900 m²

År

2020-2022

Ingeniør

Henry Jensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Den overordnede designstrategi for AG Gruppens erhvervsdomicil er at fastholde den industrielle arkitektur, hvor både søjler og storslåede hvælvinger i loftet fra bygningens ikoniske shedtage skaber et strukturelt og skulpturelt højloftet rum, smukt belyst af store gennemgående ovenlysvinduer.

Erhvervsdomicilet ligger i den oprindelige bebyggelse for Dalum Papirfabrik ved Odense å, som blev etableret i 1874 og fungerede frem til 2012 – og har haft stor industrihistorisk betydning nationalt og internationalt. Erhvervsdomicilet er en del af helhedsplanen for Dalum Papirfabrik, der omdanner det historiske industrielle område til en ny mangfoldig bydel tæt på natur og Odense by.

Betonen fra den oprindelig konstruktion er afrenset og bevaret i sin originale karakter – og suppleres af kontrastfulde materialer som varmt egetræ, lyse vægge og integreret grøn beplantning. En gennemgående teglvæg, opført med genbrugstegl i varme, røde nuancer fra den tidligere papirfabrik, danner en stoflig baggrund for kontormiljøet.

Åbenhed og udsyn

I den eksisterende dobbelthøje betonkonstruktion er der indskudt en enkel dækkonstruktion, så der etableres to etager i erhvervsdomicilet. Et centralt og åbent atrium forbinder etagerne og trækker dagslys ned i stueetagen, som er indrettet med ankomstareal, loungeområde og kantinefaciliteter.

På første salen er møderum placeret langs den teglbeklædte væg med åbne glasfacader, der skaber transparens imod bygningens indre. Fællesareal omkring atriet og den centrale hovedtrappe lægger op til uformelle møder mellem medarbejdere og gæster. Kontorpladser er placeret langs vinduespartierne med udsyn til de omkringliggende grønne omgivelser.

Store åbne vinduespartier får bygningen til at fremstå åben og inviterende i det levende område, som har en unik historisk kontekst, og ligger tæt på både by og natur.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.