Bøgehøj paviljong och eldstad. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Bøgehøj paviljong och eldstad

Utemiljö med paviljong och eldstad för rekreation, aktiviteter, skydd och utbildning vid Salling Groups utbildningscenter i Bøgehøj.
 Bøgehøj paviljong och eldstad. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Salling Group

Adress

Ebeltoft, Denmark

Omfattning

145 m², bålhytte har et areal på 113 m²

År

2022-2023

Entreprenör

HUJ A/S

Ingenjör

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Som två cirkulära strukturer skapar paviljongen och eldstaden en unik utemiljö som är vackert integrerad i det böljande landskapet.

Glaspaviljongen, som är nedsänkt i den sluttande terrängen, pryds av ett grönt sedumtak och fungerar som ett inbjudande loungeutrymme. Paviljongen är en harmonisk förlängning av naturen, med den skjutbara glasdörren som skapar en flytande övergång mellan inomhus och utomhus.

Eldstaden, med sin platsgjutna sockel, eklister och bänk, delar det cirkulära formspråket med paviljongen. Båda byggnaderna utstrålar en rå nordisk elegans som andas värme och välbefinnande.

Nordisk oas integrerad i landskapet

Ett landskapsprojekt utvecklas mellan paviljongen och eldstaden, med ett stigsystem som förbinder de två elementen och länkar dem till den ursprungliga huvudbyggnaden på platsen. Detta integrerade tillvägagångssätt skapar en harmonisk sammanhållning genom hela projektet på Bøgehøj Kursuscenter.

Paviljongen fungerar som en mysig lounge mitt i grönskan och utgör ramen för evenemang, kurser och möten. Inredningen präglas av en nordisk atmosfär med platsgjutna betonggolv och väggar klädda med taktila eklister. Öppen spis och C.F. Møller Architects Yoyo-armaturer kompletterar utrymmet och bjuder in gästerna till en varm, nordisk oas.

Paviljongen och eldstaden är ett strukturellt tillägg till Salling Group Course Centre och kombinerar funktionalitet med estetik i en tidlös rekreationslounge och utomhusmiljö.

Läs mera

Fler projekt | Kultur/Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.