Mountbatten House. C.F. Møller. Photo: Cityscape

Mountbatten House

Mountbatten House, et unikt kontorbygg fra 1970, forvandles til leiligheter og offentlige lokaler av høy kvalitet og bidrar til å regenerere sentrum i byen Chatham, Kent.
 Mountbatten House. C.F. Møller. Photo: Cityscape
Fakta

Byggherre

Medway Development Company

Adresse

Chatham, UK

Omfang

18600 m²

År

2019-2021

Ingeniør

BDP - Structural Engineers;
MLM – MEP Building Services, Sustainability, Fire Safety Consultants.
dha – Transport Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects and Lyall, Bills & Young Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

dha – Planning Consultant;
Heritage Collective

Mountbatten House er et tolvetasjes bygg som tidligere var hovedkontor for en bank. Det er konstruert med en innovativ teknologi med mønstret, støpt betong over en krenelert sokkel av murstein. Prosjektet kombinerer fire designinitiativer – tilpasning av Mountbatten House, design av et nytt tilbygg, midlertidige fasadeforbedringer av en gammel busstasjon samt bygging av et nytt offentlig rom.

I tillegg til å skape boliger av høy kvalitet, blir det offentlige arealer på det forvandlede taket og på bakkenivå, i form av restauranter, popup-kiosker, kafeer og plass til markedsboder og uteservering. Det skal bygges en rekke boligtyper – mange doble og gjennomgående enheter som får lys fra både øst og vest via de store vinduene i fasaden. Alle leilighetene får også romslige, fasede balkonger.

Viktige strategiske grep styrer den nye bygningens høyde og form. Trinnvise takterrasser på det tolv etasjer høye tilbygget skråner dramatisk ned mot en buet ende over en dyp søylegang av rød murstein. Designen har sterke visuelle forbindelser til et historisk teater og et fort fra 1700-tallet.

Fantastisk utsikt og adaptiv gjenbruk

En ny hvelvet takkonstruksjon på Mountbatten House forvandler og bryter opp bygningens flate taklinje og åpner for offentlige rom i form av et eventområde med fantastisk utsikt over sentrum, historiske landemerker og elven Medway. Ved å fjerne lange tilgangsramper til en nedlagt bussterminal kan det offentlige rommet føres videre til et nytt torg som er designet som forgård til teateret, og som en ny terskel til handelssentrumet. Aktive kommersielle fronter på gatenivå gir nye muligheter for den kommersielle, sosiale og kulturelle dynamikken i bysentrumet.

Istedenfor å rive en overflødig bygning og lage avfall, vil den adaptive gjenbruken av Mountbatten Houses struktur, kledning og energi, innovativ gjenbruk av arealet og bruk av nye, eksterne fasiliteter, gjøre det mulig å gjenbruke bygningen til fremtidige formål.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.