Springfield Park wins planning

Springfield Park wins planning - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

27.1.2016 | C.F. Møller has gained planning permission for the Park Strategy at Springfield University Hospital, in Tooting, London, following extensive consultation with Wandsworth Council, local residents, community representatives, and the hospitals staff and patients.

 

The new 13 ha park offers a varied new environment promoting physical and mental health and wellbeing in the whole community. It will open up the green space at Springfield for everyone to use - not least the patients and staff.

Combining familiar London-features with new urban nature
The proposed design ties together the Park with the local environs and the greater green corridors of southwest London. Social inclusion, habitat creation, climate resilience and water management and functional programs are tied to the connecting links that anchor the park in the local area and its infrastructure, as well as enhancing the setting of the site's two listed buildings, heritage parks and gardens.

A broad range of open spaces, gardens and facilities are incorporated to ensure this park supports a range of relaxation and recreation activities for everyone to enjoy, including woodland and wetland wildlife areas enhancing biodiversity, open lawns with space for sporting activities, play areas, fitness trails, Contemplative formal gardens and an open-air amphitheatre opportunities for arts and cultural events.

Public consultation
Development of the strategy for Springfield Park involved detailed consultation on the proposals, carried out in the summer of 2015. This included meetings with local stakeholders and community groups, a series of workshops, a public exhibition, and information displays at community venues. Over 1,900 responses to the public consultation were received. All feedback was taken into consideration to incorporate local views into the strategy for the park.

 

More about Springfield Park

News

Subscribe to newsletter

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

The Heart in Ikast wins Iconic Award

9.8.2019 | The Heart in Ikast combines education, activities, community, exercise and recreational pursuits in new ways and for this it receives an Iconic Award 2019: Innovative Architecture.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Developing a new office area in Uppsala

1.7.2019 | In collaboration with C.F. Møller Architects, Atrium Ljungberg is developing a new office area in Gränbystaden, Uppsala, through a renewed land-allocation agreement.

‘The Heart’ in Ikast wins international award

1.7.2019 | ‘The Heart’ in Ikast, designed by C.F. Møller Architects, has been announced as winner of the highly prestigious The International Architecture Award 2019 by the Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects opens an office in Berlin

26.6.2019 | On 1 July, C.F. Møller Architects will open the doors to a new office in central Berlin. This is a consequence of an increasing influx of assignments following recent years’ focused efforts directed at the German market.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded Best Conceptual Design at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Unveil proposal for re-imagining the Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller has progressed to the second stage of the international ideas competition for a 45ha masterplan, based on a re-imagination of the principles behind the Garden City Movement. The studio is now unveiling its proposal recently submitted.

Central Station: A new series of zone furniture

2.5.2019 | HOLMRIS B8, in collaboration with C.F. Møller Design, is launching a new series of break and zone furniture called Central Station. The new series is designed for creating zones in offices, learning environments, hotels or restaurants for optimum use of space.

Healing architecture to Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects are behind the proposal for a new psychiatric clinic in Finland that is based on strong international healthcare experience and the concept of Healing Architecture also known as evidence-based architecture.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Award for pioneering solutions

2.4.2019 | C.F. Møller Design and Normbau win “Design Plus powered by ISH 2019” for their new modular seating system.

Building of the Year 2019 in Sweden

27.3.2019 | On Thursday evening in Stockholm it was revealed that Biomedicum, designed by C.F. Møller Architects, is the winner of Building of the Year 2019. The building is a powerhouse for modern research for the Karolinska Institute in Stockholm, with Akademiska Hus as the developer and Skanska as the contractor.

C.F. Møller Architects win MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects have received a MIPIM Award and commendation for two British projects at this year’s MIPIM Awards in Cannes.

The world’s first walk-friendly connection

12.3.2019 | C.F. Møller Architects unveil masterplan that creates the world`s first 100% walk-friendly connection between an international airport, nature and urban city functions.

Updated plans for new Opera and Cultural Centre

5.3.2019 | The new plans demonstrate a reinforced concept, which strengthens cooperation between the four cultural providers and contributes to an overall revitalisation of Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Competition win for the new SIMAC

27.2.2019 | The new SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) will be the maritime educational institution of the future at the harbour in Svendborg. The open, flexible and modern learning institution is designed by C.F. Møller Architects and EFFEKT.

Sweden’s tallest timber building

26.2.2019 | C.F. Møller Architects is behind Sweden's tallest timber building, which is now accepting its first tenants. The building is made of solid timber, and is situated in Västerås, an hour from Stockholm, as a landmark for the area and a benchmark for a sustainable future.

Major new school assignment in Sweden

11.2.2019 | C.F. Møller Architects has been commissioned to design Haninge Municipality's new landmark Vega School and Activity Building. The assignment also includes designing ten new pre-schools based on a typical pre-school model.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

New partner and CEO at C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møller's current COO, lawyer Lone Bendorff, joins the partnership and is also appointed new CEO at C.F. Møller Architects.

Win competition in Belgium

7.1.2019 | C.F. Møller Architects and BRUT jointly win the competition for an ambitious urban development project in Ostend, Belgium.
Show more