Ikonisk betonkonstruktion ved den nedlagte Dalum Papirfabrik i Odense, er transformeret til hovedkontor for AG Gruppen. C.F. Møller Architects er arkitekterne bag. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
AG Gruppens Hovedkontor i Dalum Papirfabrik designet af C.F. Møller Architects. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
10.2.2023

Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri

AG Gruppens hovedkontor i Odense, tegnet af C.F. Møller Architects, er blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri. Et DGNB-Guld certificeret projekt, der transformerer gamle industribygninger i Dalum Papirfabrik til et dynamisk kontormiljø.

 

Her kan du stemme på Årets Kontorbyggeri. 

 

Alle indsendte forslag er vurderes af en jury med uafhængige eksperter, der har valgt AG Gruppens Hovedkontor i Dalum Papirfabrik sammen med fire andre finalister. Nu skal vinderen findes med en afstemning.

Om C.F. Møller Architects projekt siger juryen:

"Utroligt vellykket transformation, hvor de bevarede og genbrugte bygningselementer er flot fremhævet og integreret i den nye indretning på en naturlig måde. Indretningen er enkel, tidløs og fleksibel og fungerer godt for ejendommens brugere. Renovering og bevaring når det er bedst ...”

”Fantastisk at tænke gammelt fabriksområde til en ny urban og mangfoldig bydel. DNGB Guld sikrer bæredygtigt byggeri og drift, gode lyse åbne landskaber med plads og luft til godt indeklima og godt arbejdsmiljø”

”Transformation i Odense med respekt for historie og bygning. DGNB Guld sikrer samspillet med bygning, økonomi og omgivelser. En seværdig bygning, der bygger på egen historie.”
Du kan stemme indtil torsdag d. 9. marts kl. 12:00. Vinderen bliver afsløret den 16. marts. Norhcon står bag prisen om Årets Kontorbyggeri.

 

Se videopræsentation af projektet her.

AG Gruppens Hovedkontor i Dalum Papirfabrik designet af C.F. Møller Architects. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller

Om AG Gruppens Hovedkontor i Dalum Papirfabrik

Ikonisk betonkonstruktion ved den nedlagte Dalum Papirfabrik i Odense, er transformeret til hovedkontor for AG Gruppen. Her bevares industrihistorien i bygningen og får nyt liv med et lyst og dynamisk kontormiljø, der samtidigt bidrager til udviklingen af Dalum Papirfabrik fra et gammelt fabriksområde til en ny urban, grøn og mangfoldig bydel.

 

AG Gruppens hovedkontor ligger i den oprindelige bebyggelse for Dalum Papirfabrik ved Odense å, som blev etableret i 1874 og fungerede frem til 2012 – og har haft stor industrihistorisk betydning. Den overordnede designstrategi har været at fastholde den industrielle arkitektur, og skabe optimale rammer for et godt kontormiljø med en masse dagslys, uformelle mødesteder og forbedret kontakt mellem afdelingerne.

De ikoniske shedtagshuse på Dalum Papirfabrik i Odense transformeres af C.F. Møller Architects til bolig og erhverv. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Michael Kruse

Hovedkontoret er opført i to plan og kan rumme 40 medarbejdere. De særprægede shedtage i loftet på første salen, som er karakteriseret ved tagflader, der skiftevis er skrående og lodrette, har fået ovenlysvinduer og paneler så de bidrager til god akustik og fantastiske forhold for dagslyset, udover at være yderst karakterskabende for rummets indre og bygningens ydre. Øvrige elementer fra industriarkitekturen er bevaret og genbrugt med de eksisterende betonsøjler og storslåede hvælvinger, der skaber smukke højloftede rum med en helt særlig stemning. Betonen fra den oprindelige konstruktion er bevaret i sin originale karakter – og suppleres af kontrastfulde materialer som varmt egetræ, lyse vægge og integreret grøn beplantning.

 

AG Gruppens hovedkvarter demonstrerer potentialet ved at bevare og transformere for at skabe unikke løsninger og arkitektonisk kvalitet med sjæl og historie. Transformationen sikrer rammerne for et godt arbejdsmiljø for medarbejdere, og understøtter virksomhedens behov – såvel som værdisæt – ved at understøtte mere samarbejde og være en del af en bæredygtig byudvikling.

AG Gruppens Hovedkontor i Dalum Papirfabrik designet af C.F. Møller Architects. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller

For blandt andet at støtte byudviklingen i sin hjemby, Odense, har AG Gruppen flyttet sit hovedkontor til Dalum Papirfabrik hvor det er en del af helhedsplanen for området, som indgår i Odense Kommunes bystrategi om, at gøre Odense til Danmarks grønneste by. Helhedsplanen styrker de blå og grønne kvaliteter for området ved at skabe forbindelser til Odense å og fjerne betonbelægning så områdets grønne arealer øges med 150 procent. Udover at forbedre biodiversiteten væsentligt, betyder det også at områdets brugere kan nyde den rekreative ro i naturen og har god mulighed for at komme rundt til fods og på cykel, blandt andet med en naturskøn forbindelse til Odense centrum langs åen.

AG Gruppens Hovedkontor er en del af byudvikling af Dalum Papirfabrik i Odense. Et transformationsprojekt som C.F. Møller Architects står bag. - Blandt finalisterne til Årets Kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Kumulus

Det bæredygtige fokus er desuden transformationen af bevarede bygninger og genbrug af materialer. Den lange bebyggelse med shedtagene, hvor AG Gruppens hovedkontor ligger, er bevaret med 85 procent. Og knust beton genbruges til at regnvandssikre området ved at bringe det i niveau, så vandet ledes ned mod åen.

 

Læs mere om projektet AG Gruppens Hovedkontor her.

 

Læs mere om projektet Dalum Papirfabrik her.

Finalisterne

  • AG Gruppens kontor, Odense

 

  • DFDS’ kontor, Nordhavn, København

 

  • Diturs kontor, Aarhus

 

  • Ferring Pharmaceuticals kontor, Kastrup

 

  • Veo Technologies kontor, Nørrebro, København

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder