Nyfortolker traditionelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst
Nyfortolker traditionelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst
1.3.2022

Nyfortolker traditionelt designmøbel

C.F. Møller Architects nyfortolker det traditionelle bakkebord for Gejst, som er en ung dansk og fremadstormende designvirksomhed.

 

Det traditionelle bakkebord er en klassiker i mange hjem. Nu har C.F. Møller Architects i samarbejde med producenten Gejst skabt en nyfortolkning med et design, der er både skulpturelt, praktisk og holdbart.


Bordet hedder Svip, og dets funktionelle design gør det anvendeligt som almindeligt lavt bord, men i en enkel bevægelse, kan hele bordpladen løftes af stellet og i stedet bruges som bakke.

Jon Brøcker / C.F. Møller Architects - Nyfortolker traditionelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Ukompliceret enkelt
Svips understel består af to aluminiums plader med asymmetrisk placerede slidser, der let glider ind i hinanden, så pladerne danner et rum med en praktisk funktion. På få sekunder kan bordet samles til en stabil konstruktion. Til bakken i stål medfølger en lysegrå måtte i specialfremstillet gummi. Måtten kan placeres oven på bakken, hvis der ønskes en mere praktisk overflade end det sorte stål og giver med det samme Svip-bordet et nyt udtryk.


Svip har samme nordiske og moderne udtryk som findes i opslagstavlen Retell, der også er designet af C.F. Møller for Gejst. Derudover afspejler bordet smukt designernes kærlighed til arkitektonisk kvalitet. Designets tekniske, funktionelle og æstetiske forhold går op i en højere enhed og man møder tydeligt et bord, der ikke kun er lavet til at se godt ud.


- Vi håber, at man oplever cirklen med det asymmetriske kryds som et legende og skulpturelt objekt og samtidig ser et produkt med en klar og praktisk funktion, siger Jon Brøcker, chef for C.F. Møllers afdeling for Product Design.

Nyfortolker traditionelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst

Product Design fra C.F. Møller
C.F. Møller Architects Design-team samarbejder med danske og internationale virksomheder om design til bygninger, deres omgivelser og livet, der leves i dem. Det kan være som produkter, processer, services eller oplevelser. Det kan også være som interiør- og indretningsopgaver med udspring i egne eller andres byggeopgaver. Udover arbejdet med Gejst har C.F. Møller senest bl.a. designet en bæredygtig stol kaldet R.U.M. (Re-Used Materials) af genanvendt plastik for Wehlers, lampeserien YoYo for Focus Lighting, en baderumsserien Cavere for tyske Normbau og fremtidens affaldssorteringspunkter i København, som skal bidrage til at gøre byen mere bæredygtig.


Om Gejst
Med en stærk passion for det gode, holdbare design blev Gejst stiftet i foråret 2013. Målet var at udfordre den konventionelle tilgang til design og herved skabe tidløse produkter - både designmæssigt såvel som i materialer. Gejst er mere end blot et navn, det var fundamentet for virksomheden og denne følelse gennemsyrer stadig hver eneste tanke og produkt, der produceres. lnspireret af den nordiske livsstil skaber Gejst moderne interiørprodukter i højeste kvalitet. som skaber gejst og glæde i hjem verden over, hver dag.

 

Projektbeskrivelse

Nyfortolker traditionelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder