Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller. Photo: Places Studio
Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller
26.4.2022

Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning

C.F. Møller Architects vinder konkurrence, udskrevet af Malmø Kommune i samarbejde med bygge- og anlægsvirksomheden Wästbygg, med forslaget "Prisma Parkkvarter3". Kontrakten omfatter en trekantet kontorbygning på 14.500 m², som bliver et nyt vartegn i bydelen Hyllie. Bygningens højde varierer fra fire til ni etager og er designet med tagterrasser på forskellige niveauer og konstruktion i træ. Byggeriet vil tidligst starte i 2024.
Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller

Hyllie er et område i bydelen Väster i Malmø – og er Malmøs største udviklingsområde. I dag arbejder ca. 8.000 mennesker i Hyllie, og der åbner nye kontorer hver dag; når Hyllie er fuldt udbygget, vil der være ca. 15.000 arbejdspladser.


Projektet er en del af udviklingsområdet "Öster om mässan" i Hyllie, hvor der også bliver bygget boliger. Alle bygherrer vil deltage aktivt i en dialog om, hvordan området kan udformes med henblik på at sikre social bæredygtighed. Boligerne i området vil blive opført efter Malmø Kommunes eget "skabelonskoncept", som indebærer afprøvning af nye metoder til at opnå en standardleje på maksimalt 1.400 SEK pr. m.² boligareal.

Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller

”Vi er både glade og stolte over, at Malmø Kommune har betroet os at deltage i den fortsatte udvikling af Hyllie. Vores ansøgning er en del af vores strategiske arbejde med at øge andelen af kommercielle projekter i vores udviklingsportefølje. Vi er derfor glade for, at det tekniske udvalg har anerkendt kvaliteterne i det forslag, som vi har udviklet sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller Architects. Vi vil nu bruge vores ekspertise inden for bæredygtigt byggeri til at skabe moderne og behagelige arbejdspladser for fremtidige lejere, da bygningen vil blive certificeret i henhold til Breeam, Well og NollCo2”, siger Joakim Efraimsson, administrerende direktør i Wästbygg AB.

Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller

Nyt vartegn


Prisma Parkkvarter3 bliver et inkluderende og bæredygtigt kontorhus, der bidrager med oplevelsesrige miljøer, kreative mødesteder og grønne områder til hele bydelen. På den sydlige spids af blokken vil der være en lodret frodig park, der giver projektet en unik karakter. Parken vil være tilgængelig for alle og vil give plads til rekreation, udendørs arbejde og et udsigtspunkt.

 

Den nye blok indgår i et samspil med omgivelserne og prioriterer fokus på velvære, sundhed og kreative møder i bæredygtige omgivelser. Projektet består af generøse lokaler til co-working, et fitnesscenter med multihal, restaurant og café, sports- og aktivitetspark, renseri, cykelværksted, urbane haver og meget mere.

Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller. Photo: Photo: Bekim Aliji

Bygningens prismeform og trappeskala giver arkitekturen en identitetsskabende silhuet i forhold til omgivelserne og rumlige kvaliteter for lokalmiljøet. Det er et vartegn med et klart arkitektonisk koncept, der er synligt på afstand. Bygningsvolumenet består af flere lige store trekanter, der skaber et varieret og grønt miljø med terrasser, der trapper ned mod boligkvartererne. Samtidig giver volumenerne gode betingelser for dagslys og skaber en støjbarriere for tagterrasserne.

 

”Vi ser frem til at arbejde sammen med Wästbygg om at udvikle denne visionære kontorbygning med et omfattende initiativ til bæredygtig og cirkulær arkitektur. Kontorbygningen bliver et vigtigt og inkluderende knudepunkt for aktiviteten i området, og med sin skulpturelle silhuet vil den være et vartegn for klimaneutral træarkitektur. Prismeformen med trekantede tagterrasser og den tredimensionelle park har givet projektet navnet Prisma Parkkvarter3”, siger Ola Jonsson, arkitekt og associeret partner hos C.F. Møller Architects i Sverige.

Vinder konkurrence i Malmö med trekantet kontorbygning - C.F. Møller

Fokus på bæredygtighed og integreret landskabsdesign


Bygningen er konstrueret som en hybrid, hvor massivt træ, bæredygtigt beton og genbrugsmaterialer i facaderne, samt det indvendige finish og landskabsarkitekturen er blevet prioriteret. Integreret landskabsdesign er en central del af det arkitektoniske koncept og sikrer en modstandsdygtig blok, der tjener positivt for økosystemet og har positive indvirkninger på menneskers sundhed og velvære.


Bygningen skal certificeres i henhold til Breeam Excellent, Well Platinum, NollCo2 og Climate Smart Construction Site Gold (Wästbyggs egen certificering). Derudover vil projektet opfylde målene i Hyllie Miljøprogram, Climate Smart Hyllie og forpligtelser i overensstemmelse med C.F. Møller Architects' medlemskab af LFM30.

 

Projektbeskrivelse

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder