The illustration visualizes a possible design of the new hospital area in Helsingborg. The design of buildings and the area will change in future work processes. - Plan for nyt sygehusområde i Helsingborg er godkendt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
17.4.2024

Plan for nyt sygehusområde i Helsingborg er godkendt

Den 16. april 2024 besluttede byrådet i Helsingborg at vedtage en plan for et nyt hospitalsområde i området Østra Ramlösa, hvor kommunen også planlægger et nyt kvarter. Østra Ramlösa ligger cirka fem kilometer fra Helsingborgs centrum, og her vil der blive skabt et attraktivt, levende og langsigtet klimavenligt kvarter med en unik identitet og grønne områder. C.F. Møller Architects, Carlstedt Arkitekter, Krook & Tjäder og Rambøll Sverige står bag planen for det nye hospitalsområde i Helsingborg, som nu kan træde ind i næste fase til videre bearbejdelse.
The illustration visualizes a possible design of the new hospital area in Helsingborg. The design of buildings and the area will change in future work processes. - Plan for nyt sygehusområde i Helsingborg er godkendt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Mårten Leringe, C.F. Møller Architects - Plan for nyt sygehusområde i Helsingborg er godkendt - C.F. Møller. Photo: Hans Christian Jacobsen

"Vi er meget glade for at have bidraget til vedtagelsen af planen for det nye hospitalsområde i Helsingborg efter to års intensivt arbejde," siger Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects i Stockholm. Et godt samarbejdsklima kombineret med fokus på proces og kvalitet har været nogle af succesfaktorerne for at opnå dette."


Sveriges største igangværende hospitalsprojekt
Planen indeholder et koncept for et nyt hospital med et driftsbehov, der skønnes at være omkring 200.000 kvadratmeter. Hvis planen realiseres fuldt ud, vil det være det største igangværende hospitalsprojekt i Sverige.

 

"Det gode samarbejde mellem Region Skåne, rådgivergruppen og Helsingborgs kommune har resulteret i et robust og fremtidssikret forslag, der er godt integreret i byen og kvarterets blå-grønne kendetegn. Et forslag, som vi er meget stolte af," siger Karolina Halldin, projektleder fra Krook & Tjäder.


Nu er det planforslaget vedtaget. Ifølge Helsingborgs kommune muliggør dette "et nyt akuthospital, der opfylder alle kravene til et moderne hospital i dag, og som samtidig muliggør, at hospitalet kan vokse og udvikle sig, hvis et sådant behov opstår i fremtiden."


"Jeg er stolt over, at vi har kunnet bidrage med vores omfattende erfaring med hospitalsprojekter, og med planen skabt betingelser for bygninger og lokaler, der er velegnede til fremtidige sundhedsbehov," siger Kerstin Eken, ansvarlig for arkitektopgaven hos Carlstedt Arkitekter, og fortsætter: Vi har sikret, at bygningerne kan udvikle sig over lang tid med fokus på gode driftflows, robust forsyning og et godt patient- og arbejdsmiljø."


Det er et moderne, klimavenligt og fremtidssikret hospitalsområde, der planlægges, med målet om god sundhedspleje og et godt arbejdsmiljø, fleksibilitet med mulighed for at vokse over tid og et akuthospital veludstyret til at imødekomme fremtidens krav. Det nye hospitalsområde vil omfatte akuthospitaler med psykiatri, højteknologisk pleje, afdelinger, receptioner, laboratoriemedicin, servicefunktioner og teknologi samt administration samt nødvendig infrastruktur, over og under jorden, og parker og natur.


"Rambøll har på dette tidspunkt bidraget med ekspertise inden for en lang række tekniske områder, lige fra konstruktion og installation til trafik, geoteknik og håndtering af regnvand. Sammen med den øvrige rådgivergruppe og i tæt samarbejde med Region Skåne og Helsingborgs kommune har vi fastlagt retningslinjerne for at skabe et robust, effektivt og klimavenligt hospital med stor fokus på blandt andet energiforsyning, fleksibilitet og skybrud," siger Tomas Igergård, projektleder hos Rambøll.


Region Skåne planlægger at flytte ind på det nye hospital inden for 15 år.

 

Illustrationen visualiserer en mulig udformning af det nye hospitalsområde i Helsingborg. Udformningen af bygninger og området vil ændre sig i fremtidige arbejdsprocesser.

 

Press Release Helsingborg City
Project Description

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder