C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus - C.F. Møller. Photo: Yasmine Lundh
C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus - C.F. Møller. Photo: Google Earth
7.2.2023

C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus

I samarbejde med Täby Kommune er C.F. Møller Architects i gang med at udvikle planen for en ny bypark på den tidligere væddeløbsbane i Täby Park nord for det centrale Stockholm.
Jelmar Brouwer, Head of Landscape C.F. Møller Architects Sweden - C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

I Täby kommune lige uden for Stockholm er Täby Park under udvikling, en ny moderne bydel med fokus på langsigtet bæredygtighed. Den detaljerede planlægning begyndte i 2015, og det forventes at tage ca. 25 år at gennemføre projektet. Täby Park er en af Sveriges største byudviklinger med 6.000 boliger og 5.000 arbejdspladser samt skoler, serviceydelser og ældreboliger. I udviklingen af den nye bydel er det langsigtede hensyn til menneskers og miljøets velfærd af afgørende betydning.


Ud af 20 bud på designkonceptet for byparken valgte Täby Kommune C.F. Møller Architects. Den nye park er ti hektar og skal anlægges på en del af Täby Galopps jord, som indtil 2016 var Skandinaviens største væddeløbsbane.

 

"Vi er beærede over, at Täby Kommune har valgt os til at være en del af teamet, der planlægger Täby Parks nye bypark. C.F. Møller Architects har en betydelig historie inden for landskabsarkitektur, og i de seneste år har vi udvidet vores aktiviteter i Sverige. Projektet giver os en unik mulighed for at designe en inkluderende bypark og demonstrere potentialet for at skabe en robust økologisk passage i et tæt bebygget område – hvor der integreres regnvandshåndtering i stor skala med forskellige funktioner, som fremtidige brugere ønsker. Det tætte samarbejde med Täby Kommune omfatter også eksperter i lysdesign og anlægsdesign. Vi ser frem til at fortsætte det spændende arbejde", siger Jelmar Brouwer, landskabschef for C.F. Møller Architects i Sverige.

C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus - C.F. Møller. Photo: Jelmar Brouwer

Et sted for alle


Den nye park er en vigtig del af udviklingen af Täby Park-kvarteret, og planen er baseret på at skabe møder mellem alle beboere i området. Økonomisk, social og grøn bæredygtighed gennemsyrer planlægningen og gennemførelsen af byparken. Det skal være et sted for alle, hvor der tages hensyn til spørgsmål om sikkerhed, integration, lighed og tilgængelighed. Parken tjener mange formål, bl.a. at fremme leg, sport og fysisk aktivitet. Den anden er at give beboerne fred og ro.

 

En del af det areal, der skal omdannes til park, består i dag af eksisterende natur i form af skovklædte bakker, der til dels er rige på oldtidsminder. Disse vigtige naturværdier vil blive bevaret og udvidet, så byparken får en stærk økologisk forbindelse med Täby Park. 

C.F. Møller Architects designer bypark med bæredygtighed i fokus - C.F. Møller. Photo: Jelmar Brouwer

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder