C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson
C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist
6.5.2022

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø

Døren til det nye kontor åbnede den 5. maj, og åbningen blev fejret med en velbesøgt indflytningsfest i forårssolen. C.F. Møller har i Malmø har designet Malmö FF's fodboldstadion, og arbejder i dag bl.a. på at udvikle Helsingborgs nye regionshospital og en trekantet kontorbygning i Hyllie, som blev vundet i en nylig konkurrence.
C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Bekim Aliji

Det internationalt anerkendte arkitektfirma C.F. Møller Architects etablerede sig i Malmø i foråret 2020 i Media Evolution City og har haft en positiv rejse fra starten.


"Vi kan se, at vi kan bidrage til Malmø og omegn, og vi er meget taknemmelige for den modtagelse, vi har fået, siden vi startede op. Der er gode muligheder her, og der er også mange dygtige arkitekter og kolleger i branchen. Vi er overbevist om, at vi kan tilbyde supplerende perspektiver og arkitektonisk kvalitet, som vil være med til at forme byen. Vi har længe været aktive som arkitekter i Malmø og Skåne og er meget glade for at være her fysisk med et kontor," siger Ola Jonsson, arkitekt og associeret partner hos C.F. Møller Architects.


Ola Jonsson er uddannet arkitekt i Danmark og har været ansat hos C.F. Møller Architects i 12 år som associeret partner på C.F. Møllers kontor i Stockholm. Med etableringen i Malmø flyttede han tilbage til Skåne, hvor han oprindeligt kommer fra, for at lede udviklingen af kontoret i Sydsverige.

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist

Arkitektkontoret som kreativt mødested


Davidshallstorg er et unikt sted med sine velbevarede huse og gader i 1920'ernes klassicistiske stil. Pladsen er omkranset af restauranter og butikker med kontinental karakter og en meget værdsat oase og samlingspunkt i Malmø. C.F. Møller har designet kontoret som et kreativt og inspirerende mødested indrammet af bæredygtige materialer. Kontoret var tidligere en café og ligger i gadeplan ud mod torvet. Den centrale beliggenhed er en fordel med nærhed til partnere og kunder, god kontakt og Malmøs bypuls.

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson

Ola fortsætter:


"Lokalet vil være en del af den gode atmosfære og energi på pladsen, hvor vi håber, at vores kolleger og venner i byen vil føle sig hjemme. Følelsen skal være, at kolleger i branchen altid er velkomne til at kigge forbi til en spontan kop kaffe. Kontoret skal være en platform for kreative møder inden for arkitektur, landskab og design. Vores arbejde er i høj grad baseret på samarbejde på forskellige måder med det formål at skabe et bedre sted for mennesker og vores planet. Det kræver en inkluderende arkitektur og samarbejder, hvor vi sammen er med til at forme fremtidens boligmiljøer."

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson


Kontoret i Malmø er et samlingspunkt for projekter i Sydsverige og arbejder tæt sammen med C.F. Møllers andre kontorer i Aarhus, Aalborg, København, Oslo, Stockholm, London og Berlin med i alt ca. 350 medarbejdere. C.F. Møller i Malmø leverer sammen med de øvrige kontorer højeste ekspertiseniveau inden for alle bygningskomponenter baseret på en integreret designtilgang, der omfatter byplanlægning, arkitektur, landskab, indretning og produktdesign.

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Places Studio

På tegnebrættet


I Sydsverige står C.F. Møller Architects bag Akut- og infektionsklinikken i Malmø, "The Point" i Hyllie, Eleda Stadion, som er Malmö FF's hjemmebane, og flere boligprojekter. Arkitekterne har også fået til opgave at tegne Lunds nye Centralstation.


C.F. Møller har for nylig vundet flere konkurrencer i Skåne. Blandt andet i Hyllie sammen med Wästbygg med forslaget "Prisma Parkkvarter3", som omfatter en trekantet kontorbygning, der får en konstruktion af træ. På tegnebrættet er også Lunds nye kongrescenter og Helsingborgs nye hospital, som er Sveriges største igangværende hospitalsprojekt.

C.F. Møller Architects flytter ind på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Bekim Aliji

C.F. Møller er medlem af det lokale bæredygtighedsinitiativ LFM 30 i Malmø og har fokus på at dele viden om bæredygtigt byggeri med de andre medlemmer af LFM 30 for at opnå en klimaneutral byggesektor i Malmø inden 2030.


Der arbejder fem personer på kontoret i Malmø, som nu kan kontaktes på nedenstående adresse.

 

C.F. Møller Sverige AB
Davidshallstorg 5
211 45 Malmö

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder