Cecilie Marie Busk, Head of Democratic Design, C.F. Møller Architects - Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Andersen / Silas Smed Andersen
Aalborg Havnefront / C.F. Møller Architects - Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Per Olav Hagen
7.4.2022

Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed

C.F. Møller Architects etablerer Democratic Design som en ny afdeling med fokus på social bæredygtighed og relationen mellem mennesker og det byggede miljø.

 

Der er en stigende opmærksomhed på kvaliteten og bæredygtigheden i de relationer vi skaber mellem mennesker og omgivelser. Organiserede målsætninger som FN's verdensmål og bæredygtighedscertificeringer kræver, at vi forholder os til, og arbejder aktivt med dette, men også i den generelle offentlige debat om udformning af vores byer og bygninger, er der øget fokus på fællesskaber, bæredygtighed, inklusion og samskabelse - værdier der kan være svære at måle, veje og dokumentere, og dermed også svære at fastholde. Den erfaring tager C.F. Møller Architects konsekvensen af og etablerer Democratic Design som ny ekspertafdeling.

Lone Bendorff, C.F. Møller Architects - Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

”Etableringen af Democratic Design understreger vores fokus på bæredygtighed, som især de seneste år har været tydelig indenfor træbyggerier. Og selv om vi har haft mennesket i fokus siden begyndelsen i 1924, så bidrager Democratic Design til at skærpe dette fokus igennem systematiserede processer og imødekommer krav og ønsker fra vores kunder med samme 360 graders tilgang til bæredygtighed, som vi selv har, siger Lone Bendorff, CEO hos C.F. Møller Architects.

Cecilie Marie Busk, Head of Democratic Design, C.F. Møller Architects - Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Silas Smed Andersen

Tværfaglig afdeling

Afdelingen skal styrke C.F. Møllers fokus på relationen mellem mennesker og det byggede miljø, og bidrage til, at projekterne i endnu højere grad udvikles med udgangspunkt i social bæredygtighed og en demokratisk tilgang til samskabelse, ansvar og inklusion. Afdelingen har et tværfagligt afsæt, og kombinerer kompetencer inden for arkitektur, byplanlægning og antropologi.

 

”Som arkitektvirksomhed har vi et ansvar for at medvirke til at forandre og forbedre de grundlæggende omgivelser for vores liv, og med Democratic Design ser vi en mulighed for at udvikle vores egne redskaber og metoder, der kan sætte nye standarder for måden vi arbejder med arkitektur og byudvikling, og for måden vi taler om værdi”, siger Cecilie Marie Busk, som er chef for den nye afdeling.

Democratic Design, C.F. Møller Architects - Etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Skaber merværdi
Ydelserne spænder fra bl.a. principper og koncepter for implementering af social bæredygtighed, analyse af eksisterende adfærd og relationer, indsamling af data og vurdering af effekt, og til facilitering af borgerinddragelse og samskabelsesprocesser. Fælles for ydelsespaletten er et grundlæggende afsæt i ambitionen om at tilføje øget meningsfuldhed og værdi til vores byer og bygninger.

 

”En typisk kunde kan være en privat developer, der skal udvikle et større byggeprojekt eller udviklingen af en masterplan for et nyt byområde. I begge tilfælde bliver udvikleren mødt af stigende krav og forventninger fra offentligheden, myndighederne og byrådet om at fokusere på lokale fællesskaber, bæredygtighed, inklusion og samskabelse. Vi kan hjælpe kunden med at sikre opmærksomhed og dedikation til disse emner og dokumentere effekten og den tilføjede værdi til projektet af denne indsats, fortæller Cecilie Marie Busk.

 

Cecilie Marie Busk er uddannet arkitekt i Aarhus i 2006 og startede samme år hos C.F. Møller. Siden 2017 har Cecilie været teamleder og byplanlægger i C.F. Møllers afdeling Landscape & Urbanism. Cecilie er uddannet DGNB-konsulent for byområder. Democratic Design starter desuden op med arkitekt Anders Precht Jensen, som også kommer fra Landscape & Urbanism, og 1. maj træder en nyansat antropolog ind i teamet, og der søges eksternt efter en arkitekt til den nye afdeling.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder