C.F. Møller Architects tegner nyt stadion - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects tegner nyt stadion - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
1.2.2022

C.F. Møller Architects tegner nyt stadion

C.F. Møller vinder udbud om nyt idrætscentrum i Lyngby, som opgraderer det eksisterende stadion til superliga-niveau og revitaliserer stadionområdet med nyt sundhedshus, boliger til unge og ældre samt erhvervslokaler.

 

Et opgraderet stadion til Danmarks bedste fodboldrække med plads til 6.500 tilskuere, nye boliger til seniorer og unge samt et sundhedshus og erhvervslokaler er indholdet i et nyt projekt, som er tegnet af C.F. Møller Architects for Friends of Lyngby, som er en ejergruppe bag Lyngby Boldklub.

C.F. Møller Architects tegner nyt stadion - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi ved, at idéen om et bedre stadion i lang tid har været et ønske for Lyngby Boldklub. Vi er derfor glade for at Lyngby Taarbæk Kommune har valgt at gå videre med det forslag, vi har tegnet med afsæt i godt samarbejde med Friends og Lyngby. Vi har løst opgaven som en helhedsløsning, der skaber en god integration mellem stadion, landskab og bygninger, så hele området får nyt liv og er i bedre sammenhæng med de nære omgivelser, siger Franz Ødum, afdelingschef hos C.F. Møller Architects i København.

C.F. Møller Architects tegner nyt stadion - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Den kommende tid starter lokalplanprocessen, dialogen med kommunen og den nærmere afklaring af de projektmæssige og æstetiske ønsker, der er fra kommunen til selve projektet. Alt i alt forventer selve byggeriet at starte i 2023 med et større, trecifret millionbeløb i samlet projektsum.


- Vi vil gerne sende en stor tak til Kommunalbestyrelsen og Lyngby-Taarbæk Kommune for en lang, men meget grundig proces. Det er en visionær beslutning, der nu er taget, og det fortjener kommunen ros for. Vi skylder også en tak til de enkeltpersoner, fans, aktive medlemmer, sponsorer og andre, der har støttet vores sag og hjulpet med at skubbe udbuddet i den rigtige retning. Og slutteligt en kæmpe tak til vores ejerkreds, byggegruppen i bestyrelsen, C.F. Møller Architects, vores rådgivende ingeniør MOE, samt Norstad Development for en fantastisk arbejdsindsats,” fortæller Andreas Byder, administrerende direktør i Lyngby Boldklub.


Fakta om byggeriet:

  • Det nye stadion får i alt 6.500 tilskuerpladser, bliver lukket i hjørnerne og kommer til at have fire overdækkede Tribunesektioner. Dermed kommer stadion til at opfylde Superligakravene.
  • Stadionprojektet indeholder renovering af Lyngby Stadions Syd- og Østtribune, samt opførsel af en ny overdækket Nordtribune.
  • På Østtribunen udvides loungefaciliteterne til at huse 5-600 gæster.
  • Som en del af Nordtribunen udvides Fanzonen med blandt andet en legeplads og andre aktivitetsområder til børn og børnefamilier.
  • I den nordlige ende opføres 188 studieboliger, mens der i den sydlige ende af stadionområdet opføres 42 seniorboliger.
  • I den sydlige ende opføres desuden erhvervslejemål og lokaler til offentlige formål, herunder et 1500 kvadratmeter Sundhedshus til Lyngby-Taarbæk Kommune.
  • Som en del af projektet renoveres klubhuset og opgraderes til et moderne fodboldhus, der skal huse Lyngby Boldklubs sportslige afdeling, førstehold, akademi og breddeafdeling.
  • Byggeriet forventes påbegyndt i løbet af 2023.
  • Det er selskabet Lyngby Stadion & Venner ApS, der formelt har vundet udbuddet. Lyngby Stadion & Venner ApS er ejet af Friends of Lyngby, der ejer Lyngby Boldklub A/S

 

Arkitekt og landskabsarkitekt: C.F. Møller Architects
Ingeniør: MOE
Bygherrerådgiver: Norstad Development

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder