Musikhusparken - Team med C.F. Møller Architects i spidsen udvalgt til at give et bud Musikhusparken i Aarhus - C.F. Møller. Photo: Jonas Høholt, Realdania
28.9.2022

Team med C.F. Møller Architects i spidsen udvalgt til at give et bud Musikhusparken i Aarhus

C.F. Møller Architects er sammen med kunstnerkollektivet SUPERFLEX og MOONN blevet prækvalificeret til konkurrencen om at nytænke og revitalisere Musikhusparken i Aarhus.

18 hold anmodede om at komme i betragtning til den for Aarhus vigtige udvikling af Musikhusparken. Seks hold er blevet prækvalificeret og skal nu arbejde med et konkret bud på, hvordan den nye park skal se ud. Fremtidens Musikhuspark bliver et af Aarhus Kommunes strategisk vigtige byrumsprojekter. Med udgangspunkt i en kobling af bynatur, kultur, kunst og fællesskaber skal byparken skabe en ambitiøs og nærværende grøn bypark i international klasse, centralt i Aarhus midtby. Projektets styregruppe, der består af repræsentanter fra Aarhus Kommune, ARoS og Foreningen Realdania, har udpeget seks ansøgere, der nu er blevet prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen, og C.F. Møller Architects med SUPERFLEX og MOONN er blandt de udvalgte.


Musikhusparken skal omdannes i forbindelse med udvidelsen af ARoS med The Next Level.

 

Udvidelsen af ARoS, der er i fuld gang, strækker sig ud i Musikhusparken. Derfor har Byrådet besluttet, at parken skal omdannes samtidig med udvidelsen, så begge dele står klar i 2025.


Kultur og Borgerservice har i foråret gennemført en omfattende borgerinddragelse, hvor flere end 5.000 borgere kom med ideer og inspiration til den kommende Musikhuspark. De mange input vil nu indgå i arkitekternes arbejde.


I den første fase af arkitektkonkurrencen skal de seks arkitektteams komme med en overordnet idé og et hovedgreb. I januar 2023 udpeger Bedømmelsesudvalget for Musikhusparken de forslag, som skal gå videre til konkurrencens næste fase. Forslagene bliver i den forbindelse offentliggjort, og borgerne får mulighed for at kommentere dem. Borgerne bydes også ind til at komme med input til de færdige forslag, som udarbejdes i konkurrencens anden fase. Det endelige vinderforslag bliver udpeget i 2023.


Det samlede budget forventes at blive 44,5 millioner kroner. Realdania støtter omdannelsen af Musikhusparken med 16,3 millioner kroner.


Området er kendt for C.F. Møller Architects, som har hovedkontor i Aarhus, og bl.a. står bag udvidelsen af Musikhuset i 2008 og har siden designet to nye barer, nyt billetsalg og ny foyer og har tidliglige skabt parker, der skaber sammenhæng og ny værdi for by og borgere flere steder i Skandinavien.


De seks arkitektteams er:
C.F. Møller Architects, underrådgiver SUPERFLEX og MOONN
Schønherr, underrådgiver HABITATS og Morten Stræde
STED By og Landskab, underrådgiver Gjøde og Partnere Arkitekter samt AFRY
Cobe, underrådgiver MOE og Vildskab
DETBLÅ
Inside Outside, underrådgiver SLETH, EKJ Rådgivende Ingeniører

 

Pressemeddelelse Realdania
Musikhusparken Aarhus Kommune

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder