Første spadestik til Uppsala Business Parks nye innovative laboratoriemiljøer: Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
18.6.2021

Første spadestik til Uppsala Business Parks nye innovative laboratoriemiljøer: Research Hub

Nu tages der hul på første fase af at udvikle Uppsala Business Park til et pulserende område for innovation og vækst. Den 18. juni blev første spadestik taget til Research Hub, et nyt avanceret laboratoriehus, der er designet af C.F. Møller Architects for Klövern.
Vendela Martinac C.F. Møller Architects - Første spadestik til Uppsala Business Parks nye innovative laboratoriemiljøer: Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mårten Lindquist
Vendela Martinac, C.F. Møller Architects & Per Nilsson, Klövern - Første spadestik til Uppsala Business Parks nye innovative laboratoriemiljøer: Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mårten Lindquist

Research Hub er et koncept med forskellige typer laboratorier, der retter sig mod små og mellemstore forskningsvirksomheder. Konceptet er yderst fleksibelt, både med hensyn til størrelse og funktion, og det kan hurtigt tilpasses specifikke behov. Målet er fleksible løsninger, hvor virksomheder kan vokse og fokusere på deres kerneforretning. Det skal være let at skifte mellem både større og mindre lokaler, men også lokaler med forskellige funktioner, efterhånden som behovene ændrer sig.

 "Vi er glade for at være med i dag og ser frem til at fortsætte samarbejdet med Klövern om at realisere en fleksibel laboratorieløsning, som kan danne grundlag for fremtidige laboratoriehuse i parken," sagde Vendela Martinac, associeret partner hos C.F. Møller Architects.

 

Uppsala Business Park vil kunne byde på alt fra individuelle rum til store lokaler med kontorer og laboratorier på 3500 m². Resultatet vil blive et nyt område på i alt 350.000 m². Ud over et unikt laboratoriemiljø får man også adgang til de servicetilbud, der findes i Uppsala Business Park, såsom reception, møde- og konferencefaciliteter, restauranter og UBP Community (Uppsala Business Park Community).

 

"Med dagens spadestik tager Uppsala Business Park sit første skridt fra en succesfuld erhvervspark til et levende og tilgængeligt område for innovation og vækst. Hos Klövern er vi fulde af forventninger og gladefor at kunne bidrage til udviklingen af et af Europas vigtigste sundhedsvidenskabelige knudepunkter", siger Peeter Kinnunen, konstitueret direktør i Klövern.

 

Uppsala Business Park
Uppsala Business Park i Fyrislund er et storstilet byudviklingsprojekt for innovation og vækst, hvis formål er at tiltrække virksomheder og talenter fra hele regionen såvel som nationalt og internationalt. Det nye erhvervsområde dækker et område på en kilometer i diameter og kommer til at omfatte kontorer, laboratoriemiljøer, produktionslokaler, forskellige servicefunktioner, handel, restauranter, uddannelseslokaler, hoteller og et stort træningsanlæg. Fuldt udbygget vil den nye bydel danne grobund for 15.000 arbejdspladser, 1.500 studerende og 3 millioner årlige besøgende. Resultatet vil blive et nyt område på i alt 350.000 m².

 

C.F. Møller Architects er et af verdens førende arkitektkontorer inden for sundheds- og laboratoriebygninger og har modtaget flere priser for dette arbejde. Virksomheden er kendt for Biomedicum i Stockholm, Mærsk Tower i København og Darwin Centre i London. I øjeblikket arbejder C. F. Møller Architects på en række sundhedsprojekter i Sverige, Tyskland, Danmark og Finland.

 

Om Klövern
Klövern er et ejendomsselskab, der tilbyder attraktive lokaler i vækstområder ud fra principper om nærhed og engagement. Klövern er noteret på Nasdaq Stockholm.

 

 

Klövern

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder