Maibritt Dammann, Head of Healthcare , C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeger chef for Healthcare - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Julian Weyer
Maibritt Dammann, Head of Healthcare , C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeger chef for Healthcare - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Julian Weyer
11.2.2021

C.F. Møller Architects udpeger chef for Healthcare

Maibritt Dammann er udpeget som Head of Healthcare hos C.F. Møller Architects, som den seneste tid har fået et stigende antal sundhedsprojekter i ordrebogen.

 

C.F. Møller Architects har en stolt tradition inden for sundhedsbyggerier, som går helt tilbage til 1931, hvor C.F. Møller vandt 1. præmie i arkitektkonkurrencen om at udvide Aarhus Kommunehospital, til i dag, hvor tegnestuen har ekspanderet til at arbejde med sundhedsprojekter i Nordeuropa. Som konsekvens af en stadigt stigende tilgang af sundhedsprojekter, og større geografisk spredning, har C.F. Møller Architects udpeget Maibritt Dammann til Head of Healthcare.

Klavs Hyttel, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeger chef for Healthcare - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi har udviklet os til at have flere igangværende sundhedsprojekter, fordelt på flere lande end nogensinde før. Med Maibritts indtræden som Head of Healthcare sikrer vi, at vi fortsat udvikler denne ekspertise på tværs af lande igennem samarbejde og opsamling af erfaring, der kommer alle de enkelte projekter til gode, fortæller Klavs Hyttel, arkitekt, bestyrelsesformand og ansvarlig partner for sundhedsområdet hos C.F. Møller Architects.


Maibritt Dammann er fundet i egne rækker. Hun har siden 2005 været ansat hos C.F. Møller Architects i Aarhus og har tidligere bl.a. arbejdet på projekter som RWTH Aachen Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, Akut- og Infektionsklinikken i Malmø samt flere nationale og internationale sygehuskonkurrencer.


- Jeg er glad og stolt over at skulle træde ind i rollen som Head of Healthcare og arbejde endnu tættere sammen med alle de gode kolleger, der i dag arbejder med sundhed, hvor drivkraften er at få ofte meget komplekse præmisser for sundhedsbyggeri omdannet til et enkelt, overskueligt og logisk byggeri. Jeg ser på den måde frem til, sammen med vores bygherrer og samarbejdspartnere, at skabe arkitektur, der bidrager til at skabe en bedre tilværelse for både de patienter, pårørende og ansatte, der færdes i vores byggerier, siger Maibritt Dammann.

Aarhus Universitetshospital - C.F. Møller Architects udpeger chef for Healthcare - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Thomas Mølvig

Eksperter i sundhed
C.F. Møller Architects er kendt for at arbejde med ’Healing Architecture’, der er evidensbaseret arkitektur. Tegnestuen arbejder i dag med sundhedsprojekter i Tyskland, Finland, England, Danmark og Sverige - lige fra udvidelsen af fredede hospitaler over udvikling af hospitalsområder til helt nye hospitaler og psykiatriske klinikker. Det ses f.eks. med udvidelsen af det fredede RWTH Aachen Universitetshospital og en udvidelse og modernisering af Städtisches Klinikum Braunschweig i Tyskland, en 160.000m² masterplan for udvidelsen af Tampere Universitetshospital i Finland, hvor C.F. Møller Architects også arbejder på en ny psykiatrisk klinik for samme bygherre (Tays). I London er to nye psykiatriske klinikker ved at blive bygget med HNS Trust som bygherre, og i Stockholm er en ny sengebygning til Danderyds Hospital under udvikling.


Traditionerne med at arbejde med udviklingen af sygehuse stammer helt tilbage fra 1930’erne, hvor C.F. Møller Architects vandt konkurrencen om udvidelsen af Aarhus Kommunehospital. Siden har tegnestuen designet en perlerække af danske og internationale sundhedsbyggerier og står blandt andet bag Aarhus Universitetshospital, Akershus Universitetssygehus nær Oslo og Akut- og Infektionsklinikken på Skåne Universitetssygehus i Malmø.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder