Springfield University Hospital by C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilo Studio
The team behind Springfield University Hospital from C.F. Møller Architects London branch recieving the Building BEtter Healthcare award. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller. Photo: Building Better Healthcare.
9.11.2022

C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award

C.F. Møller Architects har vundet en Building Better Healthcare award for projektet Springfield Universitetshospital i kategorien Best External Environment. Projektet skaber terapeutiske omgivelser for patienter og godt velbefindende for personale og besøgende.

 

Juryen udtalte, at det udendørs miljø på Springfield Universitetshospital er et ambitiøst design, der forholder sig til arkitekturen, skaber varierede rum og optimerer udendørsarealerne.

 

"Vi er meget glade for at modtage denne pris for Springfield Universitetshospital. De udendørs rum har fokus på naturen, og vi håber at det giver terapeutiske fordele for de patienter, der bruger dem, og skaber øjeblikke af ro og fred under hele deres behandling", siger Teva Hesse, arkitekt og afdelingschef for C.F. Møller Architects' afdeling i London.

Top priorities for the architects at C.F. Møller, when designing the Springfield University Hospital, were to imbue the new hospitals with daylight and direct access to planted gardens. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilo Studio

Evidensbaseret helbredende arkitektur

Forskning inden for sundhedsdesign viser, at der er flere faktorer, som bidrager til et helbredende miljø. Udsigt til naturen og æstetiske omgivelser er nogle af de vigtigste faktorer, der bidrager til brugeroplevelsen og dermed til helingsprocessen. Dette i kombination med dagslys, intuitiv vejvisning, en fleksibel planløsning, private patientværelser, støjreduktion og belysning. Ved udformningen af Springfields Universitetshospital prioriterede arkitekterne i høj grad at dagslys og direkte adgang til beplantede haver.

 

"Vi var meget fokuseret på at skabe beplantede haver og ikke sterile gårdspladser. Beplantede haver, hvor man kan observere årstidernes skiften og opleve synet, duften og teksturerne fra naturen. Haver, der bringer biodiversitet og terapeutisk lindring ind i en sundhedsinstitution med høj befolkningstæthed", siger Sam Whatman, arkitekt og afdelingsleder for C.F. Møller Architects' afdeling i London.

Seasonal planting and different characters of the gardens at Springfield University Hospital creates a variety of smells and visual appearances throughout the seasons. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects.

Udendørsarealer er mest værdsatte

I undersøgelser efter indflytning i Springfield Universitetshospital viste det sig, at alle typer brugere – personale, besøgende og patienter – vurderer haverne og udendørsarealerne som de mest gavnlige faciliteter.

 

"Planlægning og design af bygninger til psykisk sundhed er enestående, fordi brugerne har en lang række langvarige behov, som skal opfyldes helt og holdent i bygningen. Vores designmantra var at skabe terapeutiske og biofiliske miljøer, der hjælper servicebrugerne på vej mod helbredelse, og giver personalet et sikkert miljø af høj kvalitet, der viser, hvor meget deres arbejde værdsættes. Dette udviklede sig til en række principper for havedesign, som er blevet indarbejdet i hele projektet", forklarer Teva Hesse.

 

Designprincipper omfatter f.eks. at hver afdeling med indlagte patienter har en eller flere store udendørs gårdhaver; sæsonbestemt beplantning og forskellige karakterer af haverne for at skabe en række forskellige dufte og visuelle udtryk i løbet af årstiderne; og et design, der tilskynder til sunde aktiviteter, motion og positiv social interaktion.

Springfield University Hospital is based on the concept of evidence-based architecture to provide therapeutic surroundings for patients and wellbeing for staff and visitors. The hospital is designed by C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilo Studio

Om Springfield Universitetsospital

Springfield Universitetshospital bygger på et koncept om, at evidensbaseret arkitektur resulterer i omgivelser, der vil have en terapeutisk virkning for patienterne og øge medarbejdernes og de besøgendes velbefindende.

 

Springfield Universitetshospital ligger i midten af et 33 hektar stort renoveret område. C.F. Møller Architects har fungeret som rådgivere for NHS Trust i forbindelse med planlægningen af den trinvise boligudvikling og hele den urbane udformning rundt om hospitalet, herunder også omdannelsen af den tidligere golfbane til en ny offentlig park.

 

Hospitalet består af to markante bygninger, som indeholder en række hospitalsafdelinger for voksne patienter samt ambulante tilbud til børn og voksne, rehabiliteringsklinik, undervisningsfaciliteter og supportfunktioner. Hospitalsbygningerne omfatter også butikker og et fleretages parkeringshus, der vil blive brugt af både hospitalet og de nye boliger, der er ved at blive etableret rundt om hospitalet.

Hospitalet er designet med fokus på at skabe ikke-institutionslignende miljøer med gode sigtelinjer, god akustik, rigeligt med dagslys, naturlig luftventilation og med adgang til haver og udendørsarealer som helt centrale mål. Tanken har været at skabe rolige og sikre omgivelser samt optimale arbejdsforhold for personalet.

 

Udformningen byder på åbne planløsninger i midten af den enkelte afdeling for dermed at skabe et lyst og luftigt miljø med en kraftig visuel og fysisk sammenhæng med de tilstødende, udendørs gårdhaver. Indretningen giver generelt et godt overblik over afdelingsindgangen og de fleste områder, hvor patienterne færdes. Bygningens udformning er designet således, at man så vidt muligt har forsøgt at undgå blinde vinkler.

 

Læs om Springfield Universitetshospital.

C.F. Møller Architects wins Building Better Healthcare for the external environment at Springfield University Hospital. - C.F. Møller Architects vinder Building Better Healthcare award - C.F. Møller

Om Building Better Healthcare

Building Better Healthcare Awards hædrer det eksemplariske arbejde, der er udført inden for byggede omgivelser, medicinsk udstyr og teknologi i sundhedssektoren.

 

Prisen er åben for NHS-fonde, hospitaler, plejehjem, arkitekter, entreprenører, produktproducenter, leverandører m.fl. og er en af de mest troværdige nationale sundhedspriser, som hylder dem, der konsekvent hæver standarden i branchen.

Sundhedsprojekter af C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects arbejder med hospitals- og sundhedsprojekter over hele verden. Arkitekterne står bag udvidelse af Panum-komplekset på Københavns Universitet og Aarhus Universitetshospital i Danmark, Akershus Universitetshospital i Norge, Tampere Psykiatriske Klinik i Finland, RTWH Aachen Universitetshospital, Danderyd Hospital og Biomedicum i Sverige.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder