Energinet HQ, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Energinet HQ, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
7.12.2023

C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet

Et hold bestående af C.F. Møller Architects, NCC, som total entreprenør, og Artelia vinder konkurrencen om ny domicilbygning til den danske energi-virksomhed Energinet.

 

Den nye domicilbygning skal bygges i tilknytning til Energinets eksisterende domicilbygning i Fredericia og skal opleves som en naturlig sammenhængende enhed, både funktionelt og æstetisk. Der skal etableres cirka 900 nye arbejdspladser, kantine og mødecenter. Udvidelsen af Energinets domicil skal fremtidssikre virksomhedens mulighed for organisk vækst. Kontraktsummen lyder på cirka 600 mio. kroner.


Det nye byggeri inkluderer en forbindelse mellem den eksisterende domicilbygning og den nye bygning i henholdsvis stueetage, 1. sal, 2. sal og kælderplan, og der skal etableres en række fælles faciliteter som kantine, møderum samt uderum. I alt rummer byggeriet 26.750 m2 inklusive kælder.

Thue Borgen Hasløv, partner & architect, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: Hans Christian Jacobsen

”En vigtig vision for os har været at sammenflette eksisterende og nyt, både arkitektonisk og funktionelt samt i den daglige oplevelse af huset. Hermed skaber vi en oplevelse af Ét Energinet med delt DNA mht. æstetiske principper og arkitektoniske kvaliteter. Dertil skal en gennemtænkt og kvalificeret flowstrategi skabe oplevelsesrige og effektive bevægelsesmønstre i og mellem husene,” siger Thue Borgen Hasløv, der er ansvarlig arkitekt og partner på projektet fra C.F. Møller Architects.

Energinet HQ, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Træ giver behagelig atmosfære
Projektets fornemste opgave er at fungere som en veldrevet og attraktiv arbejdsplads for nuværende og fremtidige medarbejdere. Holdet bag det nye domicil har arbejdet med det store potentiale, der er i at udforme et moderne og effektivt kontorhus baseret på værdier som åbenhed, tilgængelighed og nytænkning.
I projektet er der arbejdet med at videreføre og tilpasse den stemning, man oplever i det eksisterende kontor, der rummer en lang række åbenlyse kvaliteter som for eksempel transparens, lys, overskuelighed og rumlighed. I det nye hovedsæde vil trægulve og trækerner bidrage til at skabe en behagelig atmosfære, ligesom husets træsøjler vil tilføje en varm og taktil karakter i alle rum.


”Vi er stolte og glade for, at Energinet har valgt vores løsning,” siger Lasse Ebler, der er senior tilbudschef i NCC’s byggeenhed i Vest under Building Nordics. ”Vi har afleveret et godt gennemtænkt og grundigt bearbejdet forslag sammen med C.F. Møller og Artelia – i øvrigt det samme hold, som vi samarbejder med på et stort kontorbyggeri i træ, som vi bygger i Odense for Bygningsstyrelsen.”


Divisionschef Jakob Mariager fra Artelia glæder sig også til et nyt ambitiøst projekt med samme team, som kommer direkte fra et godt samarbejde i Odense:
”Energinet ønsker naturligvis en passiv bygning med et lavt energiforbrug, men har samtidig store ambitioner for indeklimaet og arbejdsmiljøet. Det er altid spændende at få de to vigtige hensyn til at gå op i en højere enhed. Især fordi vi ved, hvor stor indflydelse bygninger har på vores sundhed og velvære. I tilbudsfasen har holdet haft en værdifuld integreret designproces, hvor vi sammen har fundet effektive løsninger, der tilgodeser både indeklima, energi og dagslys. Vi ser meget frem til at fortsætte det arbejde.”


Byggeriet skal opføres til en DGNB Guld-certificering.

Energinet HQ, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Energinet har efter et udbud med indbygget arkitektkonkurrence valgt NCC som totalentreprenør i samarbejde med C.F. Møller Architect og Artelia.


Arbejdet begynder i sommeren 2024, hvor funderingsarbejdet går i gang. Det nye domicil vil stå klar til indflytning i 4. kvartal 2026.


Det omtalte samarbejde i Odense mellem C.F. møller Architects, NCC og Artelia er projektet WoodHub. WoodHub er et kontorbyggeri, der samler en række statslige styrelser under ét tag i hjertet af Odense og er et pionerprojekt for klimavenligt træbyggeri og den største træbygning i Danmark.

 

Om Energinet
Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. De ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene.

 

Energinet
High-Res Illustrations
Projektbeskrivelse

Energinet HQ, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects tegner nyt domicil til Energinet - C.F. Møller. Photo: Erik Nord

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder