LEGO Campus / C.F. Møller Architects - LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk
LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk
5.4.2022

LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum

LEGO® Campus er designet til at inspirere til innovation og kreativitet for omkring 2.000 medarbejdere og udgøre en kreativ base for alle LEGO medarbejdere i hele verden.

 

Efter fem års byggeri fejrer LEGO Koncernen i dag den officielle åbning af sit topmoderne LEGO® Campus i hovedkvarteret i Billund. Den 54.000 kvadratmeter store bygning er tegnet af C.F. Møller Architects og bliver en innovativ arbejdsplads for ca. 2000 medarbejdere og et hjem væk fra hjemmet for alle LEGO Koncernens medarbejdere over hele verden. Færdiggørelsen af bygningen falder sammen med virksomhedens 90-års jubilæumsår.


LEGO Campus afspejler LEGO Koncernens værdier Fantasi, Sjov, Kreativitet, Omsorg, Læring og Kvalitet og er designet som et legende, inkluderende og samarbejdsorienteret miljø, der gør det muligt for medarbejderne at udvikle de bedste legeoplevelser for børn over hele verden.

LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk

"Det er med stor stolthed, at vi nu kan indvie LEGO® Campus, et projekt, der er blevet skabt i et tillidsfuldt og inspirerende samarbejde, hvor alle parter har fokuseret på at skabe en unik, levende og bæredygtig kontorbygning fyldt med overraskelser og leg, der understøtter samarbejde, kreativitet og koncentration.
Arkitekturen er tænkt som en miniby, der består af huse, der danner indre gader, pladser og gårde, hvor arbejdspladser, kvarterer og aktivitetsområder smelter sammen med det omgivende landskab af grønne tagflader, terrasser og haver. Vi ser frem til at se LEGO Campus beboet og videreudviklet af LEGO-medarbejdere", siger Klaus Toustrup, arkitekt, partner C.F. Møller Architects.

LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk

En vigtig del af LEGO Campus er 'People House', et koncept udviklet i tæt samarbejde med medarbejderne, der giver alle kolleger mulighed for at netværke og lege i og efter arbejdstiden. De første tanker om People House blev udviklet tilbage i 2014. People House er blot en af de mange funktioner på tværs af bygningen, der skaber et mere fleksibelt miljø for arbejde og leg og afspejler den hybride måde at arbejde på, der findes i hele LEGO Koncernen. People House er skabt som et sted for afslapning, inspiration og genopladning og har mange forskellige faciliteter, blandt andet et topmoderne fitnessområde, kreative værksteder, et LEGO ’homestay’ for besøgende medarbejdere, en biograf, udendørs park og aktivitetszoner, køkken til fælles madlavning og netværk og en sundhedsklinik. Medarbejdernes familier er også velkomne til at benytte faciliteterne.


Niels B. Christiansen, administrerende direktør i LEGO Koncernen, siger: "Det er et stort øjeblik at se vores nye Campus officielt åbent efter mange års planlægning og byggeri. Mange kolleger har bidraget til at forme en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og indbyder til leg og kreativitet, ikke kun for vores medarbejdere i Billund, men for alle vores LEGO kolleger over hele verden, der regelmæssigt kommer på besøg. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt, at vi skaber en levende, legende arbejdsplads, der gør det muligt for medarbejderne at levere inspirerende oplevelser for børn".

LEGO Koncernen åbner nyt campus i Billund med leg i centrum - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

En bæredygtig arbejdsplads
Bæredygtighed har været centralt i designet af det nye Campus. Bygningen har opnået LEED-certificering på guldniveau og er en kontorbygning af høj kvalitet med lavt energiforbrug, der til dels leveres af solpaneler installeret på taget af det nærliggende parkeringshus.
Derudover indeholder Campus også:

 

  • Specielle gipsfiberplader – som sparede 650.000 kg CO2 emissioner i byggefasen
  • Sedum-planter på tagflader, der opsamler regnvand, der vander de omkringliggende grønne områder
  • Affald fra arbejdspladsen sorteres i 10 forskellige kategorier
  • Under byggeriet blev 1000 tons byggeaffald genanvendt
  • Fleksible og åbne arbejdspladser med "grønne" skillevægge af planter og plantekasser
  • Alle udendørs møbler er fremstillet af i alt 5000 kg kasserede LEGO klodser.
  • Fokus på biodiversitet med et væld af oprindelige planter, træer og naturlige miljøer plantet for at støtte det lokale dyreliv

 

LEGO Campus åbner officielt den 5. april for alle LEGO kolleger og deres familier. LEGO Koncernen fejrer sit 90-års jubilæum i år og er vokset fra et lille snedkerværksted til et brand, der findes i mere end 130 lande verden over.

 

Om LEGO Koncernen:
LEGO Koncernens mission er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden, gennem legens styrke. LEGO System i Leg med basis i LEGO® klodser sætter børn og fans i stand til at bygge og genopbygge alt det, de kan forestille sig.
LEGO Koncernen blev grundlagt i Billund i 1932 af Ole Kirk Kristiansen, og navnet er dannet af de to danske ord “LEg GOdt”. LEGO Koncernen er den dag i dag stadig en familieejet virksomhed med hovedsæde i Billund. Koncernens produkter sælges nu i flere end 130 lande verden over. For yderligere oplysninger: www.LEGO.com.

 

Projektbeskrivelse
Media Kit
LEGO Group Media Kit

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder