Kanalgaarden, C.F. Møller Architects - Boligformer blandes i nyt projekt i Ørestad - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
27.9.2022

Boligformer blandes i nyt projekt i Ørestad

På Kanalpladsen i Ørestad vil den 17.300 m² store ejendom Kanalgaarden i fremtiden danne rammen om hele fire forskellige boligformer. Her etableres boliger til unge og familier samt senior- og handicapvenlige boliger under ét og samme tag, og beboere og andre vil kunne klare indkøbene i den kommende dagligvarebutik eller tage en pause i ejendommens café.
Kanalgaarden, C.F. Møller Architects - Boligformer blandes i nyt projekt i Ørestad - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Kanalgaarden, C.F. Møller Architects - Boligformer blandes i nyt projekt i Ørestad - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Visionen om at bringe forskellige livsformer sammen danner basis for udviklingen af Kanalgaarden, der strækker sig langs Ørestads Boulevard og Kanalpladsen midt i Ørestad. Ejendommen, der i sin færdige form bliver 31 meter i højden og 12 meter i bredden, bygges op omkring en stueetage, hvor det vil myldre af liv og mennesker i alle aldre.

 

Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger – hver på 47 m². Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.


De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.


Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes. Et beboermiks på Kanalgaardens etager skal sikre diversiteten i byggeriet.


For Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri.

 

”Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med fsb er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed,” fortæller Jan Johansen.

 

De almene ungdomsboliger bliver udviklet i samarbejde med FSB Boligselskab, og Kanalgaarden forventes at være færdigopført og klar til at blive taget i brug i 2025, og blev startet med grundstensnedlæggelse 22. september 2022.

 

”Vi er rigtig glade for at have fået denne opgave, med at arbejde videre med og færdiggøre projektet for Kanalgaarden. Både lokalplan og det foreliggende projekt indeholder klare linjer og ambitioner for de arkitektoniske visioner og kvaliteter, som vores arbejde tager udgangspunkt i og følger til dørs. Projekteringen og udviklingen af projektet gennemføres i tæt samarbejde og dialog med ingeniør, totalentreprenør og ikke mindst bygherre, siger Franz Ødum, partner, arkitekt og afdelingschef hos C.F. Møller Architects i København, som står bag det offentliggjorte projekt, der tager udgangspunkt i et indledende arbejde af WERK.

 

Altaner og gårdrum til udeliv og samvær
Kanalgaarden placeres som en vinkel mellem Ørestads Boulevard og den nyopførte skole. Med sin placering kommer ejendommen til at ligge tæt på de to vigtigste trafikale årer i området, Ørestads Boulevard og Hannemanns Allé, samtidig med at den kommer til at skabe en tydelig markering af indgangsområdet til Kanalpladsen og Royal Arena.

Gule og røde farvetoner vil beklæde facaden, mens vinduerne omkranses af rammer i tegl, som giver udtrykket kant og karakter. I ejendommens vestlige gårdrum skal der være grønne øer med beplantning mellem hvert indgangsparti, som både fungerer som markering af indgangene, men også som grønne oaser til ophold og samvær. Familieboligerne får etableret separate altaner, mens planen for ungdomsboligerne er at etablere fælles altaner ud for fællesrummene for at styrke det sociale sammenhold blandt de unge.

Engblomster, store musikoplevelser og shopping forenes
Med adresse i midten af Ørestad er Kanalgaarden tæt på både handelslivet i Field’s, kulturelle oplevelser i Royal Arena og naturen på Kalvebod Fælled. Om hjørnet findes desuden Lufthavnen, E20 motorvejen og Ørestad Station, hvor både Metro og Regionaltog kører. Desuden vil Kanalgaarden blive nabo til den nye skole med idrætshal og legepladser på taget, og for vandhundene kommer der en offentlig svømmehal. Du skal bare krydse gårdrummet, så træder du direkte ind på skolens område. Det må være enhver travl børnefamilies drøm, når de i fremtiden får adresse i Kanalgaarden.

 

Et bæredygtigt byggeri
Kanalgaarden kommer til at leve op til ATP Ejendommes ESG-retningslinjer for nybyg og større renoveringer og vil have et stærkt fokus på bæredygtighed, ligesom ejendommen vil kunne levere et bidrag til de fire af FN’s verdensmål, som ATP Ejendomme særskilt arbejder for (verdensmål 3, 11, 12 og 13).
Det betyder blandt andet:
• at ejendommen får et stærkt fokus på energieffektivitet
• at mulighederne for egenproduktion af energi bliver vurderet
• at ejendommen bliver DGNB-certificeret til Guld
• at anvendelsen af bæredygtige/skånsomme materialer bliver prioriteret
• at ejendommen understøtter et sundt indeklima
• at leverandører skal arbejde aktivt for et sundt og sikkert arbejdsmiljø i forbindelse med byggeprocessen

 

Type: Bolig og erhverv
Areal: 17.300 m²
Periode: 2020-2025
Bygherre: ATP Ejendomme
Arkitekt: C. F. Møller Architects og WERK
Ingeniør: MOE A/S
Totalentreprenør: V8 Construction A/S

 

 

Pressemeddelelse ATP Ejendomme

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder