Holes Bay / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeget til at udvikle masterplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Holes Bay / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeget til at udvikle masterplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
28.1.2022

C.F. Møller Architects udpeget til at udvikle masterplan for engelsk kystby

C.F. Møller Architects er udpeget til at omdanne et utilgængeligt havneområde ved Holes Bay, Poole, til et nyt levende kvarter, der forbindes til byens centrum igennem en holistisk og strategisk tilgang, som redefinerer vandkanten og integrerer stormflodssikring.

 

FuturePlaces, BCP (Bournemouth, Christchurch, Poole) Councils nye områdeudviklingsselskab, har udpeget C.F. Møller Architects til at forny Pooles havnefront, herunder den sydvestlige del af det største uudnyttede område, Holes Bay.


C.F. Møllers opgave er at understøtte BCP Councils vision om at skabe en kystlinje med flere muligheder igennem en holistisk og økonomisk bæredygtig tilgang til masterplanen for havnefronten.


"FuturePlaces er forpligtet til at engagere partnere med samme fokus på at realisere de bedste potentialer for lokalsamfundene i hele BCP-byregionen. Vi er glade for at kunne meddele, at C.F. Møller Architects er blevet udpeget til at udarbejde masterplanen for Poole Waterfront, en tegnestue, der forstår principperne for holistisk og bæredygtig fornyelse, som danner grundlaget for FuturePlaces' Stewardship-styrede tilgang til udvikling.” siger Gail Mayhew, administrerende direktør i FuturePlaces.


Centralt i forslagene vil der være bud på nye offentlige områder, som styrker havnefrontens forbindelse med byens gamle centrum og skaber forbindelse mellem eksisterende og fremtidige planlægningsløsninger for denne betydningsfulde vandstrækning.

 

FuturePlaces

Rolf Nielsen C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeget til at udvikle masterplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Udnytter landskab og vand
Landskabet omkring Holes Bay og Poole havn er en del af en af de største naturlige havne i Europa. Masterplanen for Pooles havnefront vil danne et nyt og attraktivt urbant område, der udnytter landskabet og vandressourcerne til at gøre Poole til et attraktivt sted for både beboere og besøgende i regionen.

 

"Vi er glade og beærede over at få mulighed for at bidrage til dette vigtige næste skridt i realiseringen af BCP's ambitiøse vision om fornyelsen af Pooles havnefront og det vigtige arbejde med integrering af stormflodsbeskyttelsessystemet. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med BCP Council, FuturePlaces og øvrige interessenter og sammen udvikle designløsninger, der omfavner vandet og skaber en levende, tryg og attraktiv havnefront til gavn for beboere og besøgende.”, siger Rolf Nielsen, associeret partner hos C.F. Møller Architects.


Kvalitet og bæredygtighed i fokus
Det centrale i FuturePlaces' mission er at skifte fra et fokus på udelukkende at opfylde antallet af boliger til et kvalitativt mål om at levere gode steder med offentlige områder og infrastruktur, der er til gavn for både samfundet og miljøet. Dette er eksemplificeret i den nye masterplan for Poole Waterfront og valget af C.F. Møller.


"Valget af den førende internationale arkitektvirksomhed C.F. Møller Architects er et signal om BCP Councils hensigt om at omdanne Poole Waterfront til en mulighedernes kystlinje af global kvalitet. Ved at prioritere det offentlige rum vil området tilbyde et spændende potentiale for virksomheder, mennesker og lokalsamfund i hele regionen og udenfor regionen, hvilket passer til en af de hurtigst voksende byregioner i Storbritannien." siger Philip Broadhead, formand for FuturePlaces. BCP Council består af byerne Bournemouth, Christchurch og Poole Council, som sammen danner en ny by-region med ca. 400.000 indbyggere.

Aalborg Havnefront / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects udpeget til at udvikle masterplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Per Olav Hagen

Erfaring med udvikling af havneområder
C.F. Møller Architects står bl.a. også bag omdannelsen af danske Aalborg Havn fra nedlagt industrihavn til levende promenade, der har forbundet byen med vandet og i dag er en attraktion for beboere og turister. C.F. Møller har netop vundet en lignende opgave for Guldborgsund Kommune i Danmark og er allerede i gang med en tilsvarende opgave ved Svendborg Havn. Derudover er C.F. Møller også er i gang med at transformere et tidligere pakhus i Antwerpen, Belgien, ved floden Schelde, som bl.a. skaber en ny ’bytrappe’, der kombinerer rekreative kvaliteter med adgang til floden og stormflodssikring.


Om FuturePlaces

FuturePlaces arbejder som brobygger mellem BCP Council og ejendomsinvesterings- og udviklingsmarkederne og tilvejebringer ekspertise og best-practice indenfor bæredygtig kvartersdannelse, hvilket muliggør de bedste udviklingsresultater for samfundet.


Stewardship-modellen, som FuturePlaces benytter, er kendetegnet ved, at interessenter med samme fælles og sociale mål forenes i arbejdet med at realisere et projekt.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder