Modernisering af Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects indgår ny rammeaftale med SGA Fastigheter  - C.F. Møller. Photo: Pixprovider / SGA Fastigheter
Modernisering af Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects indgår ny rammeaftale med SGA Fastigheter  - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
25.3.2022

Modernisering af Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects indgår ny rammeaftale med SGA Fastigheter

C.F. Møller Architects har fået til opgave at levere arkitekttjenester til udvikling af SGAF's ejendomsportefølje i løbet af de næste fire år. Globen-området er nu ved at blive moderniseret for at give bedre oplevelser og forretningsmuligheder.
Modernisering af Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects indgår ny rammeaftale med SGA Fastigheter  - C.F. Møller

Hovedopgaven for ejendomsselskabet SGA Fastigheter, der er ejet af Stockholm Kommune, er at eje, administrere og udvikle stadions i Globen-området, som omfatter Tele2 Arena, Globen (Avicii Arena), herunder SkyView, Hovet, Annexet og underholdningsdestinationen Tolv Stockholm. Desuden ejer SGAF områder, som efter planen skal udvikles i løbet af de næste ti år til bl.a. boliger, kontorer og detailhandel. Rammeaftalen omfatter projekteringsopgaver med henblik på at udvikle og forbedre SGAF's ejendomsportefølje, projektering af ombygnings- og byggeprojekter samt rådgivningstjenester i forbindelse med ejendomsrelaterede opgaver.


"At vi endnu en gang får til opgave at være med til at udvikle denne del af Stockholm som rådgiver og arkitekt er noget, vi både er stolte af og ser som en yderst vigtig opgave. Sport og events vil spille en stor rolle i vores fremtidige samfund og kræver stor fokus i kølvandet på en pandemi," siger Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

De største ændringer i de kommende år vil være vedligeholdelsesarbejdet på Globen og integrationen af arenaområdet i det nye Slakthusområde, som er et af Stockholms største udviklingsprojekter.Annexet og Globen vil blive genopbygget, og sammen med Tele2 Arena vil Stockholm få en moderne og konkurrencedygtig arena til alle typer indendørs og udendørs arrangementer inden for musik, sport og kultur.

Modernisering af Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects indgår ny rammeaftale med SGA Fastigheter  - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jacobsen

Globen omdannet til en moderne arena


Globen blev indviet i 1989 og er tegnet af Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har været en del af C.F. Møller Architects. Med en diameter på 110 meter og et tag på 85 meter er arenaen verdens største globeformede bygning og er i dag også fredet. Den har været vært for både ishockeyfinaler og Eurovision Song Contest, og rekorden for antallet af besøgende er holdt af Metallica, som havde 16.531 koncertgæster i 2009.


Ifølge forslaget, som skal forelægges byrådet til beslutning i foråret 2022, vil Globens stadionplads blive udviklet til at give en oplevelse af høj kvalitet uanset arrangementstype og publikumsstørrelse. Den unikke kuglefornemmelse vil forblive til arrangementer, der passer til dette miljø, og til mere intime arrangementer vil arenaen kunne reduceres. Tribunen øverst under taget vil blive revet ned og erstattet af moderne bokse og eventlokaler, hvilket bringer publikum tættere på arenaens gulv og give en bedre visuel oplevelse og nærhed til forestillingen. Ombygningen forventes at stå færdig i foråret 2025, og den første store begivenhed, der vil blive budt velkommen på stadionet, vil være VM i ishockey for mænd.


Konceptet for moderniseringen af arenaen er udviklet af HOK, som sammen med Legends og Schlaich Bergermann Partner har fået opgaven af SGAF. C.F. Møller Architects bistår i projektet med sin ekspertise og viden om den unikke bygning som bygherresupport for SGAF og i designet som lokal arkitekt for HOK.

 

Ud over Globen står C.F. Møller også bag Friends Arena i Stockholm, Parken i København, Bislett Stadion i Oslo, Eleda Stadion i Malmø og Randers Stadion i Danmark. De to sidstnævnte er mindre stadioner, der udelukkende er dedikeret til fodbold og fokuserer på fodboldoplevelsen.

Om SGA Fastigheter


Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), som er ejet af Stockholm Kommune, er et ejendomsselskab, der er ansvarlig for forvaltningen af bl.a. Tele2 Arena, Aviici Arena, herunder SkyView, Annexet og Hovet. Derudover ejer selskabet også underholdningsdestinationen Tolv Stockholm og jord i Globen-området.

 

Om HOK


HOK er en global virksomhed af arkitekter, designere og ingeniører med i alt 1.600 ansatte på 24 kontorer rundt om i verden. HOK designer bygninger og miljøer, der imødekommer menneskers og planetens behov. Deres designere har teknisk ekspertise og fokuserer på at levere løsninger, der inspirerer kunderne og samfundet.

 

Projektbeskrivelse rammeaftale
Projektbeskrivelse Stockholm Globe Arena

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder