C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter
C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter
22.2.2022

C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland

C.F. Møller Architects vinder konkurrencen med et arkitektonisk design, som demonstrerer en holistisk struktur for læringsmiljøer og åbne skolebygninger, der inddrager lokalsamfundet.

 

OSW Open School i Waldau-distriktet i Kassel sætter en ny standard for læringsmiljøer i tyske skoler ved at forene natur og uddannelse i et fleksibelt og bæredygtigt landskab. Samtidigt er det en bygning med flere anvendelsesmuligheder for lokalsamfundet. Der har været særlig fokus på at inddrage fællesskabsorienterede funktioner som bibliotek, ungdomscenter, musiklokaler og værksteder i skolebygningen.

C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi er stolte at have vundet denne konkurrence i samarbejde med Nordland Arkitekter - med et forslag, der bygger på mange af de innovative og inkluderende kvaliteter, der kendetegner mange af vores undervisningsbyggerier i Norden. Hvor sammenhængskraft gennem stor åbenhed, der inddrager lokalsamfundet, skaber et nyt og pulserende omdrejningspunkt for elever, lærer, forælder og lokalsamfundet i et urbant forstadskvarter i Kassel, siger Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter

Udendørsarealerne danner en campus, der inviterer hele samfundet til at bruge de mange zoner til motion og rekreation. Forskydninger i bygningens geometri skaber varierede miljøer for undervisning og aktiviteter, både inde og ude. På denne måde går aktiviteter og undervisning bogstaveligt talt ud over facaderne og understøtter det konceptuelle undervisningsmiljø, hvor børn skal lære af hinanden gennem kreativitet integreret med naturen.


Med fokus på transparens og åbenhed for offentligheden, har OSW Open School klare passager øverst og hele vejen gennem bygningen:


- For at skabe en åben adgang til de fællesskabsorienterede funktioner i bygningen, og for at opnå en urban forbindelse med de udendørs omgivelser, udnytter vi en eksisterende sti i området, som vi trækker ind i skolens atrium. Den urbane forbindelse styrkes yderligere af en trappe med brede trin, der fungerer som et byrum med udsigt over landskabet og opholdsrum. Designet giver indtrykket af skolen som en grøn læringsbakke, siger Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter

Bæredygtig og fremtidssikret hybridbygning i træ

OSW Open School er baseret på DGNB-certificeringskravet med seks projektspecifikke temaer: Fleksibilitet, indeklima, sundhed, optimal drift, lang levetid og dobbeltfunktion. Disse har inspireret til at designe en fleksibel træhybridbygning med et minimum af bærende vægge for et tilpasningsdygtigt og fremtidssikret design.
Hybridtrækonstruktionen med letvægtskomponenter forkorter byggetiden for bærende rammer med 30-40% i forhold til konventionelle løsninger. Og miljøvirkningen af materialevalget reducerer C02-emissionerne med 50% i forhold til konventionelle løsninger.

 

- Projektets ambition er at demonstrere, hvordan arkitektur kan spille en væsentlig rolle i udviklingen og styrkelsen af et lokalsamfund - på tværs af generationer og køn. Dybt inde i kernen af designet afspejler det vores værdier, i C.F. Møller, inden for social ansvarlighed og miljøet, ved at fokusere på velfærd for alle, kombineret med bæredygtige løsninger i både landskab og arkitektur, siger Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

Copenhagen International School / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects vinder i samarbejde med Nordland Arkitekter skolekonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Adam Mørk

Førende inden for arkitektonisk velfærd

C.F. Møller Architects har siden grundlæggelsen i 1924 bidraget væsentligt til udviklingen af velfærdssamfund i Skandinavien og resten af verden. C.F. Møller Architects er løbende anerkendt og belønnet internationalt for at sætte nye arkitektoniske standarder, takket være et stærkt fokus på arkitekturens funktionelle, kunstneriske og sociale værdi.


C.F. Møller Architects arbejder i øjeblikket også på Ny Islands Brygge Skole og Horsens Gymnasium i Danmark, samt Vega Skole i Sverige og Glemmen Skole i Norge. Desuden står C.F. Møller Architects bag prisbelønnede læringsmiljøer som Copenhagen International School, International School Ikast-Brande, Danmark, og A.P. Møller School i Slesvig.

 

I Tyskland tegner C.F. Møller store projekter som Fernbahnhof Hamburg-Altona, det tyske miljøministerium, i8 iCampus og MK7 i München og Berlin Hyp Headquarter.


Andenprisen i konkurrencen gik til Schneider + Schuhmacher Planungsgesellschaft, og tredjeprisen gik til h4a Gessert+Randecker Architekten.


C.F. Møller Architects tegner den åbne skole OSW Open School i samarbejde med Nordland Arkitekter og Wenzel + Wenzel.

 

Pressemeddelelse Kassel by
Projektbeskrivelse

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder