Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
13.3.2022

Ny director fundet internt i London

C.F. Møller Architects udnævner Sam Whatman til Director i C.F. Møller Architects' London-afdeling efter at have været ansat i 13 år hos C.F. Møller.

 

Sam Whatman, arkitekt DipArch RIBA, har været ansat hos C.F. Møller Architects i London siden 2009, hvor han startede som arkitekt og blev projektleder i 2013. I 2016 blev han udnævnt til associate og træder nu ind i en ny rolle som director for at lede afdelingen sammen med director Teva Hesse, M.Arch, MAA i London.

Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

"Jeg er glad for, at vi kan udnævne Sam Whatman som director. Det har været en fornøjelse at følge Sam Whatman og hans arbejde og dedikation til at skabe innovative og bæredygtige løsninger baseret på veldrevne processer og en god forståelse for, hvordan vi kan oversætte vores nordiske værdier til en britisk kontekst til glæde for vores kunder i Storbritannien", siger Lone Bendorff, CEO og partner, C.F. Møller Architects.

Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes

C.F. Møller Architects' afdeling i London blev etableret i 2001 afledt af opgaven med Darwin Centre Phase II, som er en udvidelse af Natural History Museum i London. Afdelingen beskæftiger i dag 22 medarbejdere og er beliggende i kontorbygningen Telephone House i hjertet af bydelen Shoreditch.

"Jeg er glad for at tage imod denne udnævnelse og ser frem til at hjælpe C.F. Møller London med at levere flere eksemplariske projekter i hele Storbritannien og bygge videre på vores tætte samarbejde med resten af C.F. Møller-koncernen," siger Sam Whatman, director, C.F. Møller Architects i London.

Springfield University Hospital / C.F. Møller Architects - Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio

Skandinavisk DNA og lokal ekspertise

Med en etableret tilstedeværelse i Storbritannien har kontoret udviklet lokal ekspertise på tværs af flere sektorer, samtidig med at de trækker på viden og ressourcer fra kontorer i Skandinavien i arbejdet med at realisere store projekter. Aktuelle projekter omfatter Springfield Hospital, som er baseret på konceptet Healing Architecture og vil blive afsluttet i 2022. Et andet aktuelt projekt er Mountbatten House i byen Chatham i Kent, som er et eksempel på, hvordan en forladt kontorbygning kan genbruges og omdannes til højkvalitetsboliger og offentlig brug. En anden transformationsopgave i Storbritannien er genopbygningen af et utilgængeligt industrielt havneområde i Holes Bay i Poole, som bliver et nyt levende kvarter, der omfatter kystsikring. Inden for boligbyggeri arbejder afdelingen i London i øjeblikket på Blackhorse Yard i London, som er en del af Mayor of London's boligprojekt med prismæssigt overkommelige boliger, Golden Mede i Waddesdon for Rothschild Foundation og flere projekter for Swan og Catalyst Housing Associations.

Greenwich Low Carbon Energy Centre / C.F. Møller Architects - Ny director fundet internt i London - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Om Sam Whatman

Sam Whatman er uddannet arkitekt fra Glasgow School of Art og siden han kom til C.F. Møller, har han ledet projekter på tværs af mange sektorer med fokus på boliger, sundhedsvæsen og bygninger til infrastruktur af energi.

Sammen med boligbyggerier for Peabody Trust og Athletes Village 2012 i London, var Sam ansvarlig for at levere Greenwich Peninsula Low-Carbon Energy Centre, hvor bæredygtigt urban infrastruktur, arkitektur og kunst i stor skala forenes. For nylig har Sam specialiseret sig i healthcare design og leveret Springfield Hospital, et nyt stort hospital i Tooting Bec, Wandsworth, som skaber nye rammer for mental sundhedspleje i fem bydele i det sydlige London.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder