Viktor Ahnfelt  - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Viktor Ahnfeldt, Maibritt Dammann, Vendela Martinac og Klavs Hyttel - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
21.10.2022

C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige

C.F. Møller Architects udvider løbende porteføljen af sundhedsprojekter og styrker teamet i Sverige med ny erfaren medarbejder.
Biomedicum, Karolinska Institutet - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller

C.F. Møller Architects har en stolt tradition inden for sundhedsbyggeri, der går helt tilbage til 1930'erne, hvor C.F. Møller vandt konkurrencen om udvidelsen af Aarhus Kommunehospital. Siden da har firmaet designet en række sundheds- og laboratoriebygninger, herunder Biomedicum i Stockholm, Akut- og infektionsklinikken Skåne Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Akershus Universitetshospital nær Oslo. Som følge af en stadig stigende tilgang af sundhedsprojekter og en større geografisk spredning bliver det svenske sundhedsteam nu styrket med Viktor Ahnfelt.

 Vendela Martinac - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

- Vi har udviklet os til at have flere igangværende sundhedsprojekter, der er spredt over flere lande end nogensinde før. Med Viktors indtræden som en erfaren arkitekt inden for sundhedsprojekter sikrer vi, at vi fortsat udvikler denne ekspertise gennem samarbejde og indsamling af erfaringer, som kommer alle individuelle projekter til gode," siger Vendela Martinac, associeret partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects i Stockholm.

Viktor Ahnfelt og Vendela Martinac. - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Viktor Ahnfelt har 20 års erfaring som arkitekt og er uddannet fra KTH Arkitektskolen i Stockholm. Han kommer senest fra Arkitema, hvor han har arbejdet på store og komplekse sundhedsprojekter i Sverige, herunder Sahlgrenska Life i Göteborg, Framtidens Akademiska sjukhus i Uppsala og Falu lasarett IVA og Röntgen 2025.


- Jeg ser frem til at blive en del af C.F. Møllers dygtige sundhedsteam. Det bliver meget spændende at fortsætte med at udvikle og designe fremtidens helende miljøer sammen med mine nye kolleger," siger Viktor Ahnfeldt, arkitekt hos C.F. Møller Architects i Stockholm.

Tampere psykiatrisk klinik - C.F. Møller Architects styrker sundhedsteam i Sverige - C.F. Møller

Eksperter i sundhed


C.F. Møller Architects er kendt for at arbejde med "Healing Architecture", som er evidensbaseret arkitektur. I dag arbejder C.F. Møller på sundhedsprojekter i Tyskland, Finland, England, Danmark og Sverige - fra hospitalsudvidelser og udvikling af hospitalsområder til design af nye hospitaler og psykiatriske klinikker. Disse omfatter bl.a. et stort nybyggeri med Danderyd Hospital og en detaljeret plan og et konceptprogram for Helsingborgs nye hospital, som er Sveriges største igangværende hospitalsprojekt. Dertil kommer en masterplan på 160.000 m² for udvidelsen af Tampere University Hospital i Finland, hvor C.F. Møller også arbejder på en ny psykiatrisk klinik for samme kunde (Tays). I Tyskland er udvidelsen af RWTH Aachen University Hospital og udvidelsen og moderniseringen af Städtisches Klinikum Braunschweig i gang, og i London er to nye psykiatriske klinikker under opførelse med HNS Trust som bygherre.

 

Biomedicum, Karolinska Institutet i Stockholm
Östra Ramlösa hospital i Helsingborg
TAYS Tampere University
Tampere psykiatrisk klinik
Akut- og infektionsklinik, SUS, Malmø
Danderyd Sjukhus

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder