Med Carlsbergs hovedkvarter i Valby vinder C.F. Møller Architects den internationale pris GREEN GOOD DESIGN Award. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk.
Ambitionerne for Carlsbergs nye hovedkvarter var at samle flere af virksomhedens afdelinger i en ny, dynamisk kontorbygning, hvor indeklima og det fysiske arbejdsmiljø er i top. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
14.6.2022

C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri

Med Carlsbergs hovedkvarter i Valby vinder C.F. Møller Architects den internationale pris GREEN GOOD DESIGN Award, som hædrer innovativ arkitektur og design, der lever op til de højeste standarder for bæredygtighed.

 

Ambitionerne for Carlsbergs nye hovedkvarter var at samle flere af virksomhedens afdelinger i en ny, dynamisk kontorbygning, hvor indeklima og det fysiske arbejdsmiljø er i top.

Lone Wiggers, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Mew

- I dag skal kontorarbejdspladser være fleksible og tilbyde mange forskellige rumlige oplevelser og funktionaliteter for at udfylde moderne organisationers behov for vidensdeling, sammenhængskraft og social relationsbygning. Det er i kombination med fortsat høj digital mødeaktivitet og fjernarbejde.

 

Som arkitekter oplever vi også at moderne organisationer stiller højere krav til de fysiske rammer, både i forhold til at afspejle virksomheden værdier og til bæredygtighed. Carlsbergs hovedkvarter indkapsler alt dette, og vi er stolte over at projektet også blåstemples af så anerkendt en pris, siger Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller Architects.

De indvendige overflader er ubehandlede, rå og uden kemiske indgreb, imens træbeklædningen fungerer ekstra lydabsorberende. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Carlsbergs hovedkvarter er en lavenergi- og bæredygtig bygning med langtidsholdbare løsninger og materialer. De indvendige overflader er ubehandlede, rå og uden kemiske indgreb, imens træbeklædningen fungerer ekstra lydabsorberende. Desuden er vigtige foranstaltninger for et godt indeklima en høj grad af dagslys ved både faste og fleksible arbejdspladser i kontorbygningen.

 

- Carlsbergs hovedkvarter sætter rammerne for en moderne og dynamisk arbejdsplads med en bygning, der understøtter identitet, videndeling og innovation. Bæredygtighed har været en af de vigtigste design drivers fra de indre rum til de ydre omgivelser, siger Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller Architects.

Landskabet i den fredede Carls Have, som omgiver Carlsberg hovedkontor, fungerer klimaafbødende med skulpturelle vandelementer, der understøtter lokal afledning af regnvand. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Landskabet i den fredede Carls Have, som omgiver Carlsberg hovedkontor, fungerer klimaafbødende med skulpturelle vandelementer, der understøtter lokal afledning af regnvand. Ud over energioptimering af bygningen, reducerer grønne tage også vandafstrømningen og afbøder oversvømmelser af det offentlige kloksystem.

 

Landskabet omkring Carlsbergs hovedkvarter er også blevet anerkendt af ECOtechGREEN-prisen for at være et fremragende eksempel på, hvordan klimaafbødning i byer kan integreres i urban- og landskabsarkitektur.

Den ene af bygningens tre fløje danner bro over én af kvarterets hovedindfaldsveje, J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Om Carlsbergs Hovedkontor

Carlsberg-koncernens nye hovedkontor sætter rammerne for en moderne og dynamisk arbejdsplads, hvor omdrejningspunktet har været at skabe en bygning der skaber identitet, vidensdeling og innovation.

Det har samtidig været vigtigt, at bygningen fremstår i harmonisk samspil med sine omgivelser og har den æstetiske kvalitet, der kendetegner Carlsberg som virksomhed.

 

Bygningen ligger i det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen, i København, hvor den ene af bygningens tre fløje danner bro over én af kvarterets hovedindfaldsveje, J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa.

Bygningens centrale rum, atriet, åbner op mod Carl Jacobsens Have med udsigt over Carlsberg Byen, hvor Carlsberg har udfoldet og stadig udfolder sin lange historie som bryggerivirksomhed. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Bygningens centrale rum, atriet, åbner op mod Carl Jacobsens Have med udsigt over Carlsberg Byen, hvor Carlsberg har udfoldet og stadig udfolder sin lange historie som bryggerivirksomhed. Stueetagen er åben for kunder og forretningspartnere, og fremstår, med atriet som velkomstrum, indbydende og åben mod sine omgivelser. Atriet gennembryder alle bygningens etager og rundt om atriet, er der, på hver etage, indrettet et fællesområde, hvor virksomhedens ansatte kan mødes. På denne måde samler atriet alle kontorafsnit, både lodret og vandret, således at alle afdelinger opleves som ét samlet arbejdsfællesskab, hvilket styrker samarbejde, vidensdeling og innovation.

Facaden består af store glaspartier, der rytmisk brydes af lodrette lameller belagt med genbrugskobber. - C.F. Møller Architects høster international anerkendelse for bæredygtigt byggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Facaden består af store glaspartier, der rytmisk brydes af lodrette lameller belagt med genbrugskobber. Kobberet sender tankerne tilbage til de gamle kobberkedler til ølbrygning og refererer samtidig til de mange fine kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bygninger.

 

Bygningen er tilpasset de historiske omgivelser og skalaen på stedet ved, at nedtrappe højden mod de mindre omkringliggende huse og Carl Jacobsens Villa og ved at udforme facaden med knæk. Resultatet er en bygning, der nænsomt indpasser sig og står i smuk harmoni med sine omgivelser.

 

Bygningen er et bæredygtigt byggeri med holdbare løsninger, opført i naturlige materialer med lang levetid. Facadens lameller er fx belagt med genbrugskobber og bygningen er bygget efter Københavns kommunes bygningsklasse 2020.

Om GREEN GOOD DESIGN-prisen

The Chicago Athenaeums GREEN GOOD DESIGN award sætter fokus på de vigtigste byggerier og produkter, som sætter internationale standarder med fuldt ud bæredygtige designs, der lever op til de højeste standarder.

 

GREEN GOOD DESIGN award udspringer fra GOOD DESIGN award, som blev grundlagt i Chicago i 1950 af Eero Saarinen og Ray Eames.

Om Chicago Athenaeum

Chicago Athenaeum er et globalt nonprofit uddannelses- og forskningsinstitut. Instituttets mission er at formidle betydningen af arkitektur og design som discipliner, der kan have en positiv indvirkning miljøet.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder