Teatergården - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Martin Schubert
Teatergården - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Martin Schubert
15.10.2021

Byggeri præmieret af Aalborg Kommune

C.F. Møller Architects er præmieret af Aalborg Kommune for Teatergården, et nyt byggeri i bykernen, som blander private penthouselejligheder med almene boliger.

 

I Sankelmarksgade i det centrale Aalborg ligger Teatergården, som er en ny bebyggelse for Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglernes Fond. Byggeriet er tilpasset de arkitektoniske træk i området, men markerer sig alligevel som en hjørnebygning med et særligt udseende, der afspejler bygningens variation af lejlighedstyper, hvor der tidligere var en trist udseende parkeringsplads.
Det arbejde er ifølge Aalborg Kommune lykkedes så godt, at kommunen præmierer byggeriet på Arkitekturens Dag på Kunsten i Aalborg.

Søren Tortzen, C.F. Møller Architects - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi er glade og stolte over at blive præmieret for dette arbejde og sender i samme ombæring en stor tak til Ejendomsmæglernes Fond, men især Himmerland Boligforening for at vælge os til opgaven og tilføje endnu et byggeri til vores årelange samarbejde om at skabe gode almene boliger med fokus på trivsel til borgere i Aalborg, siger Søren Tortzen, som leder C.F. Møller Architects i Aalborg.

Teatergården - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Martin Schubert

Resultat af usædvanligt samarbejde
Teatergården er placeret i bykernen, som de lokale betragter som Aalborgs ’vugge’, og er resultatet af en den lidt usædvanlige pardannelse mellem almene Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglernes Fond. Parterne var fælles om at eje en parkeringsplads på hjørnet Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen og slog sig sammen om at udvikle det nye byggeri, der indeholder 48 lejligheder og 4 penthouselejligheder i et mix af almene og ejerboliger samtidig med, at Himmerland Boligforening fik renoveret og moderniseret en tilstødende bebyggelse.


Teatergården er således opført som én samlet bebyggelse, men den er visuelt delt op i byhusfacader. Dermed viderefører bygningen den struktur, der kendetegner det brogede gadebillede i Sankelmarksgade med blandt andet trappeopgange og portåbninger.


Bebyggelsens arkitektoniske hovedgreb er en samlende tagstuktur, der ”syr Teatergården sammen” med de omkringliggende bebyggelser og skaber en bygning, der både passer ind i omgivelserne og fremstår som et nutidigt og moderne bygningsværk. Det ses bl.a. i ’taglandskabes’ form, der er en nyfortolkning af Aalborgs centrale gade Boulevardens markante høje mansardtage samt anvendelsen af tegl, der matcher områdets øvre bebyggelser.

Teatergården - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Martin Schubert

- Teatergården viser, hvordan nyt og gammelt kan placeres side om side – og hvordan design og materialevalg spiller en stor rolle, når et nyt byggeri skal indpasses i en eksisterende bebyggelse. Især renovering af de gamle facader, og det nye byggeris arkitektur og valget af tegl gør dette projekt til noget særligt, lyder motiveringen bag præmieringen fra Aalborg Kommune.


Byggeriet er også blevet godt modtaget af lejere og ejere. Lejlighederne blev hurtigt både udlejet og solgt, og de store penthouselejligheder blev solgt for op mod 7.5 millioner kroner.

Aalborg Havnefront - Byggeri præmieret af Aalborg Kommune - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Tidligere præmieret i Aalborg
C.F. Møller Architects er tidligere blevet præmieret af Aalborg Kommune for arbejdet med boligområderne Sundparken og Magisterparken, som begge er blevet moderniseret og renoveret og bl.a. har sikret en mere varieret beboersammensætning end tidligere og Aalborg Havnefront, som har bragt Aalborg på det globale landkort samtidig med, at der er skabt et helt nyt lokalt liv ved havnen i Aalborg, som nu også hænger sammen med bykernen.

 

Projektbeskrivelse

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder