Jens Rex har især ambitioner om at arbejde videre med C.F. Møllers grønne profil og tage fat i den cirkulære økonomi og den måde, vi bruger materialer på i anlægsprojekter. I projekter, som Jens Rex tidligere har været en del af, har integrerede aktiviteter i landskabsdesignet og den sociale bæredygtighed også været i fokus. Som eksempler nævner han blandt andet projekterne Sønæs i Viborg, Klima- og udviklingsplan i Hou og Troldhedestien i Kolding.
- Når man laver by og landskab kan jeg godt lidt at man tænker aktiviteter med i anvendelsen. Fællesnævneren for projekterne er, at det er områder med naturtilbud for alle, fortæller Jens Rex.
I tilblivelsen af Troldhedestien var der tilknyttet borgere med særlige behov, der gav input til projektet. Efterfølgende blev der etableret en forening, som blandt andet består af netop disse borgere, der vedligeholder området med stort engagement og ejerskab:
- Troldhedestien er et rigtig godt eksempel på et socialt bæredygtigt projekt. Udover at være meget velbesøgt og have aktiviteter for alle, bliver området holdt flot af nogle engagerede mennesker med en særlig tilknytning til projektets tilblivelse, fortæller Jens Rex – og ifølge ham er det allerfineste ved projektet, at der ikke er fokus på, at det handler om social inklusion:
- Jeg synes, at det er fint fordi, det ikke er alt, der behøver at være udtalt. Hvis man har med grupper at gøre, som har det svært i samfundet, risikerer man at gøre skellet større ved at være meget udtalt omkring det.
I C.F. Møller tager Jens Rex sin erfaring med borgerinddragelse med sig:
- Vi skal huske, at byen og landskabet tilhører os alle sammen. Vi kan ikke altid gennemskue, hvad folk ønsker sig ved at sidde ved vores skriveborde. Derfor skal vi være endnu mere opmærksomme på en værdiskabende borgerinddragelse, der giver kvalitativt output.