Avicii-Arena_Concert_Seating-Bowl_Artists-Visualization-and-Subject-to-Change - Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon - C.F. Møller. Photo: HOK
Avicii-Arena_Hockey_Seating-Bowl_Artists-Visualization-and-Subject-to-Change - Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon - C.F. Møller. Photo: HOK
18.7.2023

Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon

C.F. Møller Architects, HOK og schlaich bergermann partner (sbp) samarbejder med NCC om at modernisere Europas største sfæriske bygning, Avicii Arena, i Stockholm, som de fleste også kender som Globen. Moderniseringen skaber bl.a. nye publikumsfaciliteter og bedre lydforhold og gør Avicii Arena til en tidssvarende multiarena.

 

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGAF) og Avicii Arena projektteamet løfter sløret for nye detaljer om moderniserings- og transformationsprojektet af det svenske ikon og landemærke i Stockholm. NCC, der oprindeligt opførte arenaen i 1989, er desuden blevet udvalgt som byggeleder for projektet. Den ikoniske arena, der er registreret som en kulturarvsbygning, skal gennemgå en betydelig opgradering.

 

"Vi er meget stolte over at være en del af udviklingen af et af Stockholms mest ikoniske vartegn til en moderne multiarena i samarbejde med HOK, schlaich bergermann partner og NCC," udtaler Danyal Taylan, arkitekt hos C.F. Møller Architects. "Sammen danner vi et stærkt internationalt designteam, der arbejder på at skabe innovative og klimavenlige løsninger for at forbedre arenaen. Efter en pandemi spiller sport og begivenheder en væsentlig rolle i at forme vores fremtidige samfund og kræver øget opmærksomhed."

Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon - C.F. Møller. Photo:  C.F. Møller Architects, Nikolaj Jakobsen

Den anerkendte bygning, der huser Sveriges nationale ishockeyhold, er venue for en mangfoldig række arrangementer og koncerter. National Hockey League (NHL) har for nylig annonceret planer om at afholde fire regulære sæsonkampe på stedet senere i år.


"SGA Fastigheter har arbejdet med at identificere den optimale måde klogt og ansvarligt at opgradere den fantastiske Avicii Arena til fremtiden," udtaler Mats Viker, administrerende direktør for SGAF. "Vi har engageret nogle af Europas førende internationale konsulenter til at håndtere renoveringen og ser frem til at sikre, at bygningen fortsat er et rejsemål for internationale begivenheder og en fremragende oplevelse for ishockeyfans i årtier fremover."


"Fra starten har designteamet forpligtet sig til at hylde bygningens historie og arv, samtidig med at publikumsoplevelsen moderniseres på dramatisk vis," udtaler Kirsty Mitchell, seniorprojektleder på HOK's London-kontor. "Vores designtilgange opnår denne balance og sikrer, at stedet er fremadskuende, fleksibelt og programmerbart til en række behov."

Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects, Nikolaj Jakobsen

Den omfattende ombygning af strukturen omfatter et unikt koncept med et loft, der kan trækkes ud og ind for at forbedre akustikken og skabe en mere intim atmosfære for fans og koncertgæster. Loftstrukturen består af automatiske, bevægelige paneler, der svæver over siddepladserne, der kan transformere bygningen og optimere klangtiden afhængigt af begivenhedens type. Når panelerne ikke er i brug, kan de parkeres uden for syne for at give uhindret udsigt i hele den sfæriske bygning.
Designteamet introducerer også en ny premium-facilitet med gondol-siddepladser. Konceptet er inspireret af et lignende produkt i HOK-designede Little Caesars Arena i Detroit, Michigan, og giver fans et unikt udsyn.


Den nedre del af siddepladserne forbedres markant med et mere effektiv design, nye siddepladser tæt på isen og potentialet for at kunne tilbyde flere premium-pladser og -oplevelser. Disse strategier sikrer en mere alsidig arena for operatører og forbedrer den overordnede publikums-oplevelse.


"At opdatere en bygning så unik og kompleks som Avicii Arena skal udføres omhyggeligt med respekt for bygningens historiske udseende, samtidig med at man forbliver fokuseret på moderne krav og teknologi," udtaler Henrik Landelius, forretningsområdedirektør hos NCC. "Vi er meget stolte over at vende tilbage til dette vartegn, som NCC har bygget, udviklet og nu skal modernisere."

Afslører nye detaljer om modernisering af svensk ikon - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects, Nikolaj Jakobsen

C.F. Møller Architects er sammen med HOK ansvarlige for designet, og sbp er ingeniør og designansvarlig for det indtrækbare tag. Rambøll er MEP-ingeniør, Efterklang er akustisk ingeniør, Light Bureau er belysningsdesigner, AFRY overvåger omkostningsstyring, og Movement Strategies ansvarlig for publikumsdynamik.


"Renoveringen af Avicii Arena sætter en ny standard for arenaopgraderinger, drevet af et velkoordineret samarbejde med en dedikeret bygherre, der understøttes af state-of-the-art ingeniørløsninger, som vores designteam har udviklet i fællesskab," udtalte Knut Stockhusen, bestyrelsesmedlem og administrerende direktør hos sbp.


Projektet forventes færdigt i begyndelsen af 2025.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder