Carlsbergs Hovedkontor tegnet af C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Carlsbergs Hovedkontor tegnet af C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
29.8.2022

C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri

For Carlsbergs hovedkontor i Valby modtager C.F. Møller Architects The International Architecture Award, der hædrer nyt og banebrydende design verden over.

 

Ambitionerne for Carlsbergs nye hovedkvarter var at samle flere af virksomhedens afdelinger i en dynamisk og bæredygtig kontorbygning, hvor indeklima og det fysiske arbejdsmiljø er i top.

Jakob Stilov, Direktør for Carlsberg Ejendomme, foran Carlsbergs Hovedkontor tegnet af C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Nicoline Eibye

- Vi havde meget høje ambitioner for bygningen. Vores hovedkvarter skal være et attraktivt og inspirerende sted at arbejde, hvor medarbejderne føler sig stolte – ikke kun over Carlsbergs produkter og brand – men også over at være i attraktive fysiske omgivelser med et godt indeklima. Vi har ikke kun bygget huset for de eksisterende medarbejdere, for huset skal også i fremtiden kunne tiltrække de bedste talenter, siger Jakob Stilov, direktør for Carlsberg Ejendomme.

Lone Wiggers, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Mew

- Som arkitekter oplever vi at moderne organisationer stiller højere krav til de fysiske rammer, både i forhold til at afspejle virksomheden værdier og til bæredygtighed. Carlsbergs hovedkvarter indkapsler alt dette, og vi er stolte over at projektet bliver anerkendt, siger Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller Architects.

Landskabet, der omgiver Carlsbergs hovedkontor, fungerer som klimaafbødende med skulpturelle vandelementer, der understøtter lokal afledning af regnvand. Arkitekter: C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Tidligere på året blev Carlsbergs hovedkontor også anerkendt af den internationale pris, GREEN GOOD DESIGN Award, for sine høje standarder for bæredygtighed og indeklima. Ligesom landskabsprojektet omkring Carlsbergs hovedkontor blev anerkendt af ECOtechGREEN Award for sin klimaafbødende landskabsarkitektur med et  system for afledning af regnvand til grundvandet for at modvirke oversvømmelser i bymiljøer.

 Indretning af Carlsbergs hovedkontor. Arkitekter: C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Bæredygtighed og indeklima

Carlsbergs hovedkvarter er en lavenergi- og bæredygtig bygning på grund af de langtidsholdbare løsninger og materialer. Der er lagt vægt på et godt indeklima med naturlige materialer, solceller og ventilation. Vigtige foranstaltninger for indeklimaet omfatter høje dagslysstandarder for alle faste og fleksible arbejdsstationer, som er udstyret med solafskærmning, der er automatisk styret af dagslyset, samt LED-belysning og højisolerende 3-lags energivinduer. De indvendige overflader er ubehandlede, rå og uden kemiske indgreb, og udover bæredygtige, slidstærke og lydabsorberende bambusgulve er facaden støjdæmpet til 35 db., hvilket effektivt udelukker trafikstøj og sikrer perfekt arbejdsro i bygningen til stor tilfredshed for brugerne.

Carlsberg Hovedkontor. Arkitekter: C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Om Carlsberg hovedkontor

Carlsberg-koncernens nye hovedkontor sætter rammerne for en moderne og dynamisk arbejdsplads, hvor omdrejningspunktet har været at skabe en bygning der skaber identitet, vidensdeling og innovation.
Det har samtidig været vigtigt, at bygningen fremstår i harmonisk samspil med sine omgivelser og har den æstetiske kvalitet, der kendetegner Carlsberg som virksomhed.

Bygningen ligger i det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen, i København, hvor den ene af bygningens tre fløje danner bro over én af kvarterets hovedindfaldsveje, J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa.

Atriumet i Carlsbergs hovedkvarter. Arkitekter: C.F. Møller Architects. - C.F. Møller Architects anerkendes internationalt for bæredygtigt kontorbyggeri - C.F. Møller

Bygningens centrale rum, atriet, åbner op mod Carl Jacobsens Have med udsigt over Carlsberg Byen, hvor Carlsberg har udfoldet og stadig udfolder sin lange historie som bryggerivirksomhed. Stueetagen er åben for kunder og forretningspartnere, og fremstår, med atriet som velkomstrum, indbydende og åben mod sine omgivelser.

Facaden består af store glaspartier, der rytmisk brydes af lodrette lameller belagt med genbrugskobber. Kobberet sender tankerne tilbage til de gamle kobberkedler til ølbrygning og refererer samtidig til de mange fine kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bygninger. Desuden udgør facaden i genbrugskobber en del af bæredygtigheden med en meget lang levetid på op til 150 års holdbarhed.

Bygningen er tilpasset de historiske omgivelser og skalaen på stedet ved, at nedtrappe højden mod de mindre omkringliggende huse og Carl Jacobsens Villa og ved at udforme facaden med knæk. Resultatet er en bygning, der nænsomt indpasser sig og står i smuk harmoni med sine omgivelser.

 

Læs mere om Carlsberg Hovedkontor.

Om The International Architecture Award®

The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design har i samarbejde med The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies og Metropolitan Arts Press, Ltd. uddelt The International Architecture Awards siden 2004.

Prisen hædrer det bedste og mest betydningsfulde bygnings- og landskabsarkitektur designet eller opført af verdens førende arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere med det formål at anerkende fremragende arkitektur og byplanlægning fra et globalt synspunkt. Programmet hylder nye udviklinger inden for design og formidler de aktuelle banebrydende processer og retninger for nutidens designtænkning.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder