C.F. Møller Architects udvikler ny og livlig søfront i den norske by Hamar  - C.F. Møller. Photo: Maskinstyring AS
C.F. Møller Architects udvikler ny og livlig søfront i den norske by Hamar  - C.F. Møller. Photo: Google Earth
3.11.2022

C.F. Møller Architects udvikler ny og livlig søfront i den norske by Hamar

C.F. Møller Architects videreudvikler Mjøsfronten i den norske by Hamar i samarbejde med Fragment Arkitekter, med det formål at knytte byen tættere sammen med søen Mjøsa og styrke Hamars centrum som mødested.
Therese Mælen-Ødegaard - C.F. Møller Architects udvikler ny og livlig søfront i den norske by Hamar  - C.F. Møller

I dag er Mjøsfronten svært tilgængelig for byens indbyggere, og derfor ønsker Hamar Kommune at skabe en ny kobling mellem Hamar by og søen Mjøsa. Mjøsfronten bliver hjertet af Hamars søfront og et centralt mødested for byens beboere. Baseret på Gehl Architects masterplan og kommunens visioner bliver søfronten mere tilgængelig og bidrager til at styrke det indre bycentrum langs søen. Mjøsa er Norges største indlandssø og en af Hamars vigtigste ressourcer, hvilket gør Hamar til et unikt sted.


"Det er med stor glæde, at vi af Hamar Kommune har fået til opgave at videreudvikle og designe Mjøsfronten. Vi går nu ind i en spændende periode, hvor vi skal designe det, der skal blive Mjøsfronten. Det gør vi på baggrund af forståelse for stedet, et godt forarbejde, deltagelsesprocesser og et tæt samarbejde med kommunen. I samarbejde med Fragment Arkitekter ser vi frem til at gå i gang med arbejdet," siger Therese Mælen-Ødegaard, arkitekt og CEO hos C.F. Møller Architects i Norge.

C.F. Møller Architects udvikler ny og livlig søfront i den norske by Hamar  - C.F. Møller

Et nyt attraktivt område med urbane kvaliteter


Området fra Heidemannsgate 1 til Brygga 20 har fået titlen "Mjøsfronten". I 2021 blev der gennemført en række tiltag så området i højere grad blev attraktivt for offentligheden. Tiltagene blev videreudviklet i 2022 og har været en stor succes.


Forbindelsen mellem Mjøsa og byen bliver nu styrket ved blandt andet at gøre området tilgængelig for offentligheden og ved at skabe adgang til vandet. Mjøsfronten vil bestå af varierede og inkluderende byrum med grønne lommer og urbane kvaliteter. Målet er at udnytte de områder, der har et stort og uudnyttet potentiale, og at fremhæve kvaliteterne ved den lange søfront og skabe et nyt attraktivt og levende område.

 

  • Arbejdet forventes færdigt år 2025
  • Byherre: Hamar Kommune
  • Samarbejdspartner: Fragment Arkitekter

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder