C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinder gymnasieprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
25.10.2019

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinder gymnasieprojekt

Vinderne af udbuddet om at opføre den store tilbygning på det nye Horsens Gymnasium & HF på Studentervænget er nu fundet. Opgaven går til MT Højgaard og C.F. Møllers Architects, og kontrakten blev underskrevet fredag.
C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinder gymnasieprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinder gymnasieprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Det var et enigt bedømmelsesudvalg og to enige bestyrelser, der peger på projektet, som skal give plads til ca. 1.350 elever og 150 medarbejdere fra sommeren 2021, når byens to gymnasier – Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole - endeligt skal samles på én adresse.


- Vi er rigtig glade for at blive udpeget som vindere og ser frem til det kommende samarbejde om at opføre den fælles vision for udvidelsen sammen med MT Højgaard, Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole, siger Klavs Hyttel, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Tilbygningen omfatter et nybyggeri på ca. 6.300 m² i to etager, og den kommende rektor for Horsens’ nye gymnasium er meget begejstret:


-Vi får et moderne læringsbyggeri med lyse og indbydende faglokaler, masser af lysindfald, plads til gruppearbejde, ”fagtorve” til de enkelte fag samt en samlingssal med 1.500 pladser. Samtidig er det et æstetisk flot byggeri, der supplerer de eksisterende bygningers ny-klassicistiske stil, og vi giver en smuk skole videre til de kommende generationer, siger Flemming Steen Jensen, som i dag er rektor for Horsens Statsskole.


Han tilføjer, at der i forhandlingerne med MT Højgaard og C.F. Møller er blevet lyttet til input fra gymnasiets naboer, bl.a. når det gælder parkeringsstrukturen og bygningshøjden.


- Det har været en enorm spændende opgave at løse, og allerede fra starten kunne vi i programlæsningen konstatere et stort engagement i projektet fra bygherrernes side. Det gode grundlag har klart været en faktor for os i vores arbejde med at skabe en udvidelse der både arkitektonisk passer til Statsskolen flotte, klassiske bygninger, men også kan være med til at skabe rammerne for de nye traditioner og gymnasiekulturer, der opstår som følge af sammenlægningen, siger Klavs Hyttel.


Integrerer nyt og gammelt
Den nye fløj skal rumme undervisningslokaler til de samfunds- og naturvidenskabelige fag samt laboratorier. Med til projektet hører også en ekstra sportshal, og hele projektet skaber en sammenhængende enhed og et symmetrisk udtryk for hele gymnasiet.


Arkitekt og fagdommer i bedømmelsesudvalget Per Fischer siger om MT Højgaard og C.F. Møllers forslag til nybygning af Horsens Gymnasium & HF:


-Udbygningen skaber en bygningsmæssig helhed, som på respektfuld og harmonisk vis integrerer nyt og gammelt. Ud af den nye helhed kommer et nyt gymnasium, som både opfylder ønsket om en moderne institution, hvor faglighed understøttes af fagklynger med lokaler of læringsstationer, og samtidig fastholdes de klassiske rødder både i forhold til arkitektur og sammenhæng med uddannelsesbyen Horsens.


Nybyggeriet på Horsens Gymnasium & HF er budgetteret til 148 mill. kr. Næste skridt er projektering samt kommunal udarbejdelse af lokalplanen, og Flemming Steen Jensen håber, at spaden kan sættes i jorden i september 2020, så den nye fløj står klar til skolestart i august 2021.

 

link

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder