Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg - C.F. Møller. Photo: Abdulghani Bayram
Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson
6.9.2023

Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg

Som en del av initiativet Malmö in the Making har C.F. Møller Architects utvecklat en interaktiv plattform där Malmöborna har möjlighet att få sina idéer visualiserade i fotorealistiska bilder av framtidens Davidshallstorg. Samtliga förslag presenteras i en utställning som kan följas under september.
Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson

Davidshallstorg, som är hemvist för C.F. Møllers Malmökontor, står inför en spännande omvandling och planeras att bli en bilfri plats från och med 2026. Torget är beläget mitt i Malmös innerstad, endast ett stenkast från den välkända huvudgatan Södra Förstadsgatan. Området präglas av vackra sekelskifteshus från början av 1900-talet och har en historisk koppling till det tidigare industriområdet Kockums. Länge har diskussioner pågått om hur man kan göra torget mer attraktivt genom att ta bort biltrafiken och parkeringsplatserna.


I samband med Malmö in the Making har C.F. Møller Architects tagit fram en innovativ plattform som låter alla Malmöbor utforska sina idéer för Davidshallstorg med hjälp av fotorealistiska bilder. Denna plattform möjliggör för användare att beskriva sina förslag i text, och med hjälp av generativ AI skapas unika bilder som återspeglar deras visioner. Samtliga förslag och bilder kommer att vara en del av en interaktiv utställning som visas på hemsidan (www.framtidensdavidshallstorg.se) och projiceras i en fysisk modell i skyltfönstret hos C.F. Møller på Davidshallstorg under hela september.

Ola Jonsson, partner och arkitekt, C.F. Møller Architects. - Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg - C.F. Møller. Photo: Bekim Aliji

– Denna plattform är utformad som ett demokratiskt verktyg för att göra varje röst synlig när vi tillsammans formar stadens utveckling inom arkitektur och kultur. Den syftar till att främja en inkluderande medborgardialog med en mångfald av perspektiv som reflekterar alla stadens invånare. Syftet med den pågående utställningen är också att visa möjligheterna med verktyget som också kan användas för andra stadsutvecklingsprojekt eller andra inkluderande uppdrag som hyresgästanpassning, landskapsdesign och mycket mer, säger Ola Jonsson, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects.


Efter Malmö in the Making och utställningen kommer alla de genererade förslagen att överlämnas till Malmö stad. Utställningen öppnar i anslutning till Open Architecture Studio den 6:e september, då välkomnar Malmökontoret besökare mellan kl. 15 och 19 under ett öppet hus.

 

________________________

 

Plattformen har tagits fram i nära samarbete med Formalia, en oberoende text och designbyrå, och Studio Ålund, ett arkitektkontor med innovativ bostads- och projektutveckling med fokus på social och ekologisk hållbarhet.


För mer information om Malmö in the Making och det publika programmet, klicka in på länken.


Open Architecture Studio, OAS, är ett initiativ av Sveriges Arkitekter Skåne och Form/Design Center. Under två dagar bjuds arkitekter såväl som nyfikna Malmöbor in att besöka arkitektkontor över hela staden och ta del av pågående projekt och processer. Dagarna är ett tillfälle att mötas i ett bredare samtal om arkitektur där dialog, process och resultat är i centrum. Läs mer om OAS här.

 

Besök vår interaktiva plattform på följande länk.

 

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter