Jens Rex, Head of Landscape C.F. Møller Architects - Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller / Silas Smed Andersen
Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller / Silas Smed Andersen
31.1.2022

Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark

C.F. Møller Architects utser Jens Rex till ny chef för Landscape & Urbanism.

 

Jens Rex tillträder sin nya tjänst som chef för C.F. Møller Architects avdelning för Landscape & Urbanism. Jens kommer från en tjänst som kreativ chef på LABLAND i Århus, där han har varit anställd sedan 2017.

Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi hälsar Jens varmt välkommen. Hans ledarskapsförmåga, yrkeserfarenhet av solida och kreativa lösningar inom stadsplanering och landskapslösningar samt kommunikationsförmåga kommer att vara en stark tillgång för att fortsätta och vidareutveckla den positiva utveckling som vår avdelning för Landscape & Urbanism befinner sig i, säger Julian Weyer, arkitekt och partner med ansvar för Landscape & Urbanism på C.F. Møller Architects.


Jens Rex kommer att ha sin bas i Århus, men är kopplad till alla C.F. Møllers kontor, som kännetecknas av att arbeta över stads- och nationsgränser. Landscape & Urbanism har totalt cirka 20 anställda.

Jens Rex, Head of Landscape C.F. Møller Architects - Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Silas Smed Andersen

Avdelningen löser både självständiga uppgifter inom landskaps- och stadsplanering och i samarbete med C.F. Møllers Architects. Arbetet kännetecknas i grunden av en integrerad designstrategi där landskap och byggnad utformas som en sammanhängande helhet.


- Jag ser fram emot att komma i gång med arbetet och att ta Landscape & Urbanism på C.F. Møller ett steg längre. Jag säger detta i all ödmjukhet, som C.F. Møller har en nästan 100-årig historia och vi måste stå på samma axlar och visa respekt genom kvalitet och innovation, och eftersom avdelningen för Landscape & Urbanism har gjort avtryck under de senaste åren med flera stora, viktiga och innovativa uppdrag, säger Jens Rex.


Jens Rex har en masterexamen (Msc), i arkitektur och design från Aalborgs universitet, där han för närvarande också är extern föreläsare. Han är också censor vid arkitektskolorna i Danmark. Före LABLAND arbetade Jens Rex på Møller & Grønborg.

 

Jens Rex ersätter Lasse Vilstrup Palm.

Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects


C.F. Møllers avdelning för Landscape & Urbanism står bakom landskapslösningen vid Carlsbergs nya huvudkontor i Köpenhamn, som öppnade 2020, och LEGO Campus i Billund, som öppnar senare i år, samt hamnen i Ålborg. Bland de aktuella uppdragen finns en översiktsplan för Guldborgsund Havneby, där hamnen i Nykøbing Falster kommer att förvandlas från en nedlagd industrihamn till ett nytt stadsområde med integrerat klimatskydd. Samt Flodbyen Randers, som är en utvecklingsplan som anpassar sig till klimatet i framtidens Randers, tar staden till vattnet och utvecklar de attraktiva områdena mellan den medeltida stadskärnan, Gudenåen och Randers Fjord till en unik och naturbaserad flodstad. I Norge pågår arbetet med att utveckla NTNU Campus i Trondheim för att skapa bättre förutsättningar för forskare och studenter och stärka relationen med staden. I Sverige pågår arbetet med Örnsro Träby, ett visionärt bostadsområde i centrala Örebro, byggt i massivt trä med fokus på att integrera naturen i stadslandskapet.

 

Landsscape & Urbanism

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter