C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur - C.F. Møller
C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur - C.F. Møller
20.5.2020

C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur

”Re-imagining the Garden City” tilldelades hedersutmärkelsen ”Award of Excellence” i kategorin Koncept – Analys och planering vid WLA Awards 2020.
C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur - C.F. Møller

”Re-imagining the Garden City” är en översiktsplan på 45 hektar, baserad på nya tankar om principerna bakom Garden City-rörelsen, med fokus på ett hållbart och omtänksamt lokalsamhälle.


WLA Awards (World Landscape Architecture) är ett årligt internationellt pris som syftar till att uppmärksamma landskapsarkitekter världen över. WLA Awards belönar det innovativa arbete som professionella landskapsarkitekter och studenter utför i hela världen, med noggrann bevakning vid WLA-ceremonin och i tidskriften WLA Awards.


- Vi är överlyckliga över att vårt förslag till övergripande plan för Letchworth Garden City segrade vid World Landscape Architecture Awards 2020. Vår nya vision för en traditionell by med synergiförhållande till ett omgivande produktivt landskap uppmärksammades i kategorin ”Koncept – Analys och planering”. Detta erkännande på världsscenen tycker jag säger allt om den talang som finns i vårt team, och jag gratulerar varmt alla som varit inblandade, säger Rolf Nielsen, associerad partner och arkitekt, MAA ARB RIBA.

C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur - C.F. Møller

Letchworth Garden City är den ursprungliga Garden City och bygger på de principer som utvecklades av Ebenezer Howard och fick sin form av arkitekterna Berry Parker och Raymond Unwin. Förslaget är tänkt att i Garden Citys ursprungliga anda kunna plantera ett frö för den sociala interaktion som skapar friska och socialt hållbara lokalsamhällen där människor bryr sig om varandra och sin närmiljö.


Översiktsplanen bygger på en modern tolkning av ”byn”, och utvecklas inifrån och ut – från den minsta bostaden till det mer storskaliga samhället.


Landskapet är en viktig katalysator för översiktsplanen och den har legat till grund för alla strategiska designbeslut. Den nya översiktsplanens ramverk bygger på länkar och synergier mellan produktiva, funktionella och avkopplande landskap. Ett lummigt landskap omger översiktsplanen och skyddar från buller och vind samtidigt som känslan av skydd och biologisk mångfald stärks. Den nya parkvägen utnyttjar de befintliga häckarna och förbinder platsen med Letchworth Garden City, med olika aktiviteter längs vägen.

Prisbelönt stadsplanering

Förutom en ny vision för Garden City-konceptet i Letchworth Garden City i Storbritannien arbetar C.F. Møllers Architects avdelning för Landskaps- och stadsplanering även med Laindon Centre i Essex i Storbritannien. Detta projekt tilldelades 2018 det prestigefyllda AR MIPIM-priset för framtidsinriktade projekt. Laindon Centre är en nyskapande översiktsplan för ett blandat centrum, där man både anlägger nya bostadskvarter och återskapar en pulserande, butiksdriven storgata. Översiktsplanen binder på nytt samman etablerade kvarter genom att omdefiniera Laindon High Road som ett aktivt stadsrum kantat av flexibla butikslokaler, kommersiella enheter och kaféer.


C.F. Møller arbetar för närvarande med projekt i Danmark, Tyskland, Sverige, Belgien och Irland, däribland Klimatbandet i danska Randers, Gränby och Östra Sala Backe, en mötesplats och destination i Uppsala, samt den nya stadskärnan i Oostende i Belgien.

 

Re-imagining the Garden City
The Laindon Centre
The Climate Ribbon
Gränby - Östra Sala Backe
The New City

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter