Belönad med Tyska designpriset 2020 - C.F. Møller
12.12.2019

Belönad med Tyska designpriset 2020

Ascento, en ny modulserie bad- och duschstolar som förenar vacker design med komfort och säkerhet, belönas med tyska designpriset 2020 i kategorin ”Bad och välbefinnande”.
Belönad med Tyska designpriset 2020 - C.F. Møller
Belönad med Tyska designpriset 2020 - C.F. Møller

”Duschsitsen imponerar med sin enkla och moderna estetik som får den att diskret smälta in i många badrumsmiljöer. Dessutom gör möjligheten att anpassa sätet till individuella behov med hjälp av olika moduler att produkten är extremt flexibel”, säger juryn som står bakom tyska designpriset 2020.


Ascentos utgångspunkt var att skapa dusch- och badstolar som inte bara underlättar och förenklar vardagen för äldre och för personer med nedsatt rörelseförmåga, utan även tack vare vacker och ren design kan intressera alla som vill ha lite extra bekvämlighet och säkerhet i badrummet. Utmaningen i det universella och estetiska förhållningssättet har varit att behålla ett enkelt uttryck, trots skiftande monteringsalternativ och ett brett utbud av tillbehör, såsom ryggstöd, armstöd och golvstöd, som vänder sig till olika användargruppers varierande behov. På detta sätt har funktion, ergonomi och estetik gått hand i hand.

 

Stor vikt har lagts vid användarnas upplevelse, bekvämlighet och säkerhet, men även praktiska överväganden kring montering, användning och rengöring har haft avgörande betydelse. Även produktens bidrag till den övergripande upplevelsen av rummet har varit viktigt. Detta återspeglas av att de superoptimerade armstöden med sina två lägen och det automatiska golvstödet är underordnade den övergripande formen, vilket innebär att produkten också upplevs integrerad och enkel när sätet fälls upp.

 

Serien utvecklades i samarbete med det tyska företaget Normbau – en av Europas ledande leverantörer av vårdutrustning. C. F. Møller Architects har tidigare formgivit produktlinjer för Normbau, inklusive en omfattande serie av stödhandtag och mycket mer för badrumsinredning, som marknadsförs under namnet Cavere. Serien erhöll 2019 års pris Design Plus.


Om tyska designpriset
Det tyska designpriset bidrar direkt till övergripande kommersiell framgång. Priset delas endast ut för projekt som verkligen representerar banbrytande bidrag i det tyska och det internationella designlandskapet. Den ansedda internationella juryn utgör en garanti för detta. German Design Award identifierar och presenterar unika trender inom design: en tävling som främjar den designorienterade scenen.

 

Link till German Design Awards
Läs mer

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter