REECH, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen - C.F. Møller. Photo: Gejst
REECH, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen - C.F. Møller. Photo: Gejst
12.9.2022

C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen

C.F. Møller Architects designar ny trappstege för danska Gejst i en enkel och stram design som kombinerar goda och funktionella egenskaper med ett vackert och grafiskt uttryck.

 

REECH är en praktisk liten möbel för hemmet, utformad för att göra vardagen enklare och vackrare. REECH är idealisk i alla rum i huset för att hjälpa till att nå de översta hyllorna och skåpen, men kan också användas i vardagsrumshörnet med en växt på, som extra sittplats för de små eller i köket när barnen vill hjälpa till med matlagningen. Det råder ingen tvekan om att REECH passar bra i alla hem som uppskattar bra och hållbar design. Den är hopfällbar och utformad för att hängas på väggen, så att den alltid är nära till hands när du behöver sträcka dig efter något.

Jon Brøcker / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

"Vi ville göra en dygd av trappans tillfälliga karaktär. Vår utgångspunkt var därför att göra en liten stege/utfällbar stol som också ser bra ut när den hängs på väggen. Jag tycker att vi har lyckats väldigt bra med båda delarna, så REECH fungerar enkelt och effektivt som en stege, samtidigt som den är vacker på både golv och vägg", säger Jon Brøcker, chef för produktdesign på C.F. Møller Architects.

REECH, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen - C.F. Møller. Photo: Gejst

Helhet och detaljer
Designen är enkel och logisk för att göra användningen intuitiv. REECH består av två ramar av svartbetsad ek som möts i de karakteristiska mässingsgångjärnen. När stegen fälls ut ser den ut som ett obrutet band med en triangulär sidoprofil, som är fastgjord av stegens övre djupa fotsteg i böjd och lackerad stålplåt. När stegen är hopfälld hålls samma steg i vertikalt läge av en diskret och raffinerad magnetisk lösning som illustrerar mycket väl hur möblerna är detaljerade.


REECH-trappstege är det senaste tillskottet i sortimentet av småmöbler och accessoarer, C.F. Møller Architects har designat för företaget Gejst. Tidigare har C.F. Møller designat anslagstavlan Retell och sidobordet Svip för Gejst.

 

REECH trappstege / H71 cm x L40 cm x B59 cm

 

Projektbeskrivning
Gejst
Retell
Svip

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter