Maibritt Dammann, Head of Healthcare , C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Julian Weyer
Maibritt Dammann, Head of Healthcare , C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Julian Weyer
11.2.2021

C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten

Maibritt Dammann har utsetts till Head of Healthcare på C.F. Møller Architects, som på senare tid fått allt fler hälsoprojekt i meritlistan.

 

C.F. Møller Architects har en stolt tradition inom hälsobyggnader, med anor från 1931, då C.F. Møller vann första pris i en arkitekttävling att expandera Århus kommunsjukhus, och fram tills idag när kontoret har expanderat till att ta sig an hälsoprojekt i norra Europa. Som ett resultat av en ständigt ökande tillströmning av hälsoprojekt, samt en större geografisk spridning, har C.F. Møller Architects utsett Maibritt Dammann till Head of Healthcare.

Klavs Hyttel, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi har utvecklats till att ha flera pågående hälsoprojekt, spridda över fler länder än någonsin tidigare. Med Maibritts inträde som chef för hälso- och sjukvårdsprojekten ser vi till att vi fortsätter att utveckla denna kompetens över länder genom samarbete och insamling av erfarenheter som gynnar alla enskilda projekt, säger Klavs Hyttel, arkitekt, styrelseordförande och ansvarig partner för hälsa på C.F. Møller Architects.


Maibritt Dammann kommer från koncernen. Sedan 2005 är hon anställd av C.F. Møller Architects i Århus och har tidigare arbetat med projekt som RWTH Aachens universitetssjukhus, Århus universitetssjukhus, Akut- och infektionskliniken i Malmö samt flera nationella och internationella sjukhustävlingar.
- Jag är glad och stolt över att få kliva in i rollen som Head of Healthcare och arbeta ännu närmare alla de goda kollegor som idag arbetar inom hälsovård, där drivkraften är att omvandla ofta mycket komplexa lokaler för hälsobyggnader till enkla, hanterbara och logiska byggnader. På så sätt ser jag fram emot att skapa arkitektur tillsammans med våra kunder och samarbetspartners som bidrar till att skapa ett bättre liv för de patienter, anhöriga och medarbetare som är involverade i våra byggnader, säger Maibritt Dammann.

Aarhus University Hospital - C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Thomas Mølvig

Experter inom Healthcare
C.F. Møller Architects är kända för att arbeta med "Healing Architecture" vilket är evidensbaserad arkitektur. Idag arbetar koncernen med hälsoprojekt i Tyskland, Finland, England, Danmark och Sverige - från utbyggnaden av listade sjukhus genom utveckling av sjukhusområden till helt nya sjukhus och psykiatriska kliniker. Däribland kan nämnas utbyggnaden av det fredade RWTH Aachen Universitetssjukhuset och utbyggnaden och moderniseringen av Städtisches Klinikum Braunschweig i Tyskland, en 160.000m² masterplan för utbyggnaden av Tammerfors Universitetssjukhus i Finland, där C.F. Møller Arkitekter också arbetar på en ny psykiatrisk klinik för samma byggare (Tays). I London byggs två nya psykiatriska kliniker med HNS Trust som uppdragsgivare, och i Stockholm utvecklas en ny sängbyggnad för Danderyds sjukhus.


Traditionerna att arbeta med utvecklingen av sjukhus går tillbaka till 1930-talet, då C.F. Møller Arkitekter vann tävlingen om utbyggnaden av Århus kommunsjukhus. Sedan dess har kontoret ritat en rad danska och internationella hälsobyggnader och ligger bakom Århus universitetssjukhus, Akershus Universitetsykehus nära Oslo och Akut- och infektionskliniken på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter