C.F. Møller Architects designar ny arena - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects designar ny arena - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
1.2.2022

C.F. Møller Architects designar ny arena

C.F. Møller vinner anbudsförfarandet för ett nytt sportcentrum i Lyngby, som uppgraderar den befintliga stadion till Super League-nivå och förnyar arenaområdet med en ny hälsocentral, bostäder för unga och äldre samt kommersiella lokaler.

 

En uppgraderad arena för Danmarks bästa fotbollsliga med plats för 6 500 åskådare, nya bostäder för äldre och ungdomar, ett hälsocenter och affärslokaler är innehållet i ett nytt projekt som utformats av C.F. Møller Architects för Friends of Lyngby, en ägargrupp som står bakom Lyngby Boldklub.

C.F. Møller Architects designar ny arena - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

- Vi vet att Lyngby Boldklub länge har önskat sig en bättre arena. Vi är därför glada att Lyngby Taarbæk kommun har valt att gå vidare med det förslag som vi har utarbetat i gott samarbete med Friends och Lyngby. Vi har löst uppgiften som en helhetslösning som skapar en bra integration mellan stadion, landskap och byggnader, så att hela området får nytt liv och bättre samspelar med den närmaste omgivningen, säger Franz, avdelningschef på C.F. Møller Architects i Köpenhamn.

C.F. Møller Architects designar ny arena - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Under den kommande perioden kommer den lokala planeringsprocessen att inledas, dialogen med kommunen kommer att inledas och projektet och kommunens estetiska önskemål för projektet kommer att förtydligas ytterligare. Sammantaget förväntas själva byggandet starta 2023 med ett stort projektbelopp på tresiffriga miljoner euro.


- Vi vill skicka ett stort tack till kommunfullmäktige och Lyngby-Taarbæk kommun för en lång men mycket grundlig process. Det är ett visionärt beslut som nu har fattats, och kommunen förtjänar beröm för det. Vi är också skyldiga ett tack till de personer, fans, aktiva medlemmar, sponsorer och andra som har stöttat vår sak och hjälpt till att driva anbudet i rätt riktning. Och slutligen ett stort tack till vår ägargrupp, styrelsens bygggrupp, C.F. Møller Architects, vår rådgivande ingenjör MOE och Norstad Development för ett fantastiskt arbete, säger Andreas Byder, VD för Lyngby Boldklub.


Fakta om konstruktionen:
- Den nya arenan kommer att ha sammanlagt 6 500 åskådarplatser, vara sluten i hörnen och ha fyra täckta läktarplatser. Stadion kommer därmed att uppfylla kraven för Superligan.
- Arenaprojektet omfattar en renovering av Lyngby Stadiums södra och östra läktare samt byggandet av en ny täckt nordlig läktare.
- På East Stand kommer loungen att utökas så att den kan ta emot 500-600 gäster.
- Som en del av North Stand kommer Fanzone att utökas med en lekplats och andra aktivitetsområden för barnfamiljer.
- I den norra änden kommer 188 studentbostäder att byggas, medan 42 seniorbostäder kommer att byggas i den södra änden av arenaområdet.
- Den södra delen kommer också att innehålla kommersiella och offentliga lokaler, inklusive en 1500 kvadratmeter stor hälsocentral för Lyngby-Taarbæk kommun.
- Som en del av projektet kommer klubbhuset att renoveras och uppgraderas till en modern fotbollshall som kommer att hysa Lyngby Boldklubs sportavdelning, första laget, akademin och gräsrotsavdelningen.
- Byggnationen förväntas påbörjas under 2023.
- Företaget Lyngby Stadion & Venner ApS har formellt vunnit upphandlingen. Lyngby Stadion & Venner ApS ägs av Friends of Lyngby, som äger Lyngby Boldklub A/S.

 

Arkitekt och landskapsarkitekt: C.F. Møller Architects
Ingenjör: MOE
Kundrådgivning: Norstad Development

 

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter