Henrik Sarto (mtre), Lone Wiggers (C.F. Møller Architects) & Anne Sarto (mtre) - Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Peter Sikker
Lone Wiggers (C.F. Møller Architects), Anne Sarto & Henrik Sarto (mtre) - Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Peter Sikker
3.12.2021

Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects

Konsultföretaget mtre, som är specialiserade på planering av utrymmen, kundrådgivning och användarmedverkan, kommer att bli en del av C.F. Møller Architects, ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor.

 

C.F. Møller Architects kännetecknas av att arbeta holistiskt och har sedan starten 1924 byggt upp en rad olika expertkunskaper inom arkitektur, landskap och stadsplanering, produktdesign, hälsovård och kundrådgivning. Nu stärks C.F. Møller ytterligare genom förvärvet och föreningen med mtre, som har mer än 15 års erfarenhet som specialister inom lokalplanering, kundrådgivning och användarmedverkan.

Lone Bendorff, C.F. Møller Architects - Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

"Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder och samarbetspartners integrerade konsulttjänster, där vårt totala utbud av kompetens och tjänster nu kommer att vara både bredare och mer spetsade", säger Lone Bendorff, vd för C.F. Møller Architects och utvecklar;


"Vi ser en stor potential i att bygga vidare på mtre:s starka kompetens inom lokalplanering, användarmedverkan och processhantering och integrera detta med vår övriga expertis. Syftet är att stödja vår gemensamma passion för att skapa enkla, tydliga och hållbara lösningar som utgår från människors behov. "

Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: mtre

mtre fortsätter som ett självständigt varumärke
Integrationen mellan mtre och C.F. Møller Architects skapar en stärkt yrkesgemenskap, där mtre får C.F. Møllers yrkeskompetens och stärkt förmåga att ta sig in på den internationella marknaden.


"mtre ser fram emot att bli en del av ett professionellt bredare och inte minst större geografiskt sammanhang och kommer att kunna dra stor nytta av C.F. Møller Architects mångsidighet och geografiska närvaro. Detta skapar en bra grund för att förverkliga de utvecklingsmöjligheter och den potential vi ser för oss själva. Vi ser fram emot att tillsammans förverkliga denna rad möjligheter", säger Anne Sarto och Henrik Sarto, grundare och direktörer för mtre.


mtre ska integreras i C.F. Møller Architects som ett självständigt varumärke, och Anne och Henrik Sarto kommer att fortsätta som direktörer för mtre. I maj 2022 flyttar mtre från sina nuvarande lokaler i Østergade till C.F. Møllers lokaler i Hillerødgade i Köpenhamn för att ytterligare stärka samarbetet.


C.F. Møller Architects och mtre samarbetar för närvarande om en omvandling och utveckling av NTNU:s campus i Trondheim (Norges tekniska och vetenskapliga universitet).

NTNU Trondheim - Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: NTNU

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande internationella arkitektkontor med mer än 90 års erfarenhet av prisbelönta projekt i Norden och runt om i världen. Företaget har cirka 350 anställda på kontor i Köpenhamn, Århus, Ålborg, Stockholm, Malmö, Oslo, London och Berlin.
De arbetar med integrerad design i alla skalor, från stadsplanering, landskap, stora komplexa byggnader till rumsindelning och produktdesign. Baserat på nordiska värderingar och en passion för arkitektur och rum levererar kontoret hållbara och estetiska lösningar med bestående värde för kunder, användare och samhället.

 

Om mtre
mtre är ett specialiserat konsultföretag med mer än 15 års erfarenhet av att utveckla projekt tillsammans med privata och offentliga kunder i Norden. Företaget har 13 anställda och kontor i Köpenhamn. mtre har tre fokusområden: konsultation av kunder och hyresgäster från initial uppdragsdefinition till driftsättning, processledning i riktade och värdeskapande förändringsprocesser i samband med etablering. Samt utveckling av fysiska miljöer, design av utrymmen och inredning utifrån övertygelsen om att detta påverkar vårt välbefinnande, välmående och prestation.

 

NTNU Campus Trondheim
mtre

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter