C.F. Møller Architects och Sveafastigheter har tilldelats markanvisning för seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn.  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects och Sveafastigheter har tilldelats markanvisning för seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn.  - C.F. Møller
22.12.2020

C.F. Møller Architects och Sveafastigheter har tilldelats markanvisning för seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn.

Med ett genomarbetat koncept för boende för äldre, hållbarhet och god arkitektur i fokus vinner C.F. Møller Architects samman med Sveafastigheter markanvisning for 80 seniorbostäder och vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter, invid hamnen i centrala Simrishamn.

 

Sveafastigheter har i samarbete med C.F. Møller Architects kontor i Malmö utvecklat ett förslag för morgondagens boende for äldre innehållande seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn. Med hållbarhet och god arkitektur i fokus samspelar bostäderna med såväl närheten till havet och hamnen som med Simrishamns stadsbild. I markanvisningen ingår seniorbostäder med cirka 80 lägenheter, samt vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter.


- Detta är en spännande markanvisning på en attraktiv plats i Simrishamn med utsikt över havet och kontakt med livet i hamnen. Vi har utformat förslaget som ett parkkvarter med integrerad arkitektur som sätter miljö och människor i fokus. Vi ser fram emot att fortsätta det engagerade samarbetet med Sveafastigheter och Simrishamn kommun, säger Ola Jonsson, associerad partner och ansvarig för C.F. Møllers arkitektkontor i Malmö.

 

Sveafastigheter

Fokus på grannskap


Bostadsbeståndet i Simrishamn kompletteras med livsstilsboenden for äldre med både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden för att fler ska kunna bo kvar i sitt grannskap, oavsett förändrade behov. Simrishamns stadsutvecklingsmöjligheter tas tillvara samtidigt som efterfrågade boenden for äldre tillskapas i innerstaden. Den nya bebyggelsen skapar nya målpunkter som gynnar hela centrala Simrishamn och samspelar med stadens unika struktur. "Vi är väldigt glada att Simrishamns kommun har markanvisat vårt koncept. Vårt förslag har fokus på platsens unika förutsättningar, god arkitektur med ett långsiktigt och ansvarsfullt ägande och egen förvaltning. Nu ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete med Simrishamns kommun i utveckling av staden", säger Carl Auer, affärsområdesansvarig för vård & omsorgsboenden på Sveafastigheter.


Bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott av boenden för äldre i Simrishamn. Här kan seniorer få en chans att bo på en Sveriges vackraste platser med god tillgång till service och publika kommunikationer, promenadavstånd till hamnen och centrum. Med solceller på hustaken och fasader i trä, och puts kommer bostäderna att harmoniera med nuvarande bebyggelse i området. Preliminär byggstart blir årsskiftet 2022-2023.


"Att kunna erbjuda ett högkvalitativt boende for äldre i denna vackra miljö ligger helt i linje med var vision för staden och kommunen. Projektet bygger på ett helhetskoncept som vi saknar i Simrishamn och som vi vet är efterfrågat av många", säger Jeanette Ovesson, Kommunstyrelsens ordförande Simrishamns kommun.


C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. C.F. Møller er erkänd for at skapa arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

C.F. Møller Architects och Sveafastigheter har tilldelats markanvisning för seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn.  - C.F. Møller. Photo: Mew

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter