Omtolkning av traditionella designmöbler - C.F. Møller. Photo: Gejst
Omtolkning av traditionella designmöbler - C.F. Møller. Photo: Gejst
1.3.2022

Omtolkning av traditionella designmöbler

C.F. Møller Architects omtolkar det traditionella brickbordet för Gejst, ett ungt och framväxande danskt designföretag.

 

Det traditionella brickbordet är en klassiker i många hem. Nu har C.F. Møller Architects i samarbete med tillverkaren Gejst skapat en nytolkning med en design som är både skulptural, praktisk och hållbar.


Bordet heter Svip och dess funktionella design gör det användbart som ett vanligt lågt bord, men med en enkel rörelse kan hela bordsskivan lyftas av ramen och användas som en bricka i stället.

Jon Brøcker / C.F. Møller Architects - Omtolkning av traditionella designmöbler - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Okomplicerad enkelhet
Svips bas består av två aluminiumplattor med asymmetriskt placerade skåror som lätt glider in i varandra, så att plattorna bildar ett utrymme med en praktisk funktion. Bordet kan monteras ihop till en stabil struktur på några sekunder. En ljusgrå matta av specialtillverkat gummi ingår i stålplattan. Mattan kan placeras ovanpå brickan om man vill ha en mer praktisk yta än det svarta stålet och ger omedelbart Svip-bordet ett nytt utseende.


Svip har samma nordiska och moderna utseende som anslagstavlan Retell, som också är designad av C.F. Møller för Gejst. Dessutom återspeglar bordet vackert designernas kärlek till arkitektonisk kvalitet. De tekniska, funktionella och estetiska aspekterna av designen samlas i ett och man ser tydligt ett bord som inte bara är gjort för att se bra ut.


- Vi hoppas att folk ska uppleva cirkeln med det asymmetriska korset som ett lekfullt och skulpturalt objekt och samtidigt se en produkt med en tydlig och praktisk funktion, säger Jon Brøcker, chef för C.F. Møllers avdelning för produktdesign.

Omtolkning av traditionella designmöbler - C.F. Møller. Photo: Gejst

Produktdesign från C.F. Møller
C.F. Møller Architects designteam samarbetar med danska och internationella företag kring design av byggnader, deras omgivningar och användning. Detta kan handla om allt från produkter och processer till tjänster och upplevelser. Det kan även omfatta inredningsuppgifter med ursprung i våra egna eller andras projekt. Förutom att arbeta med Gejst, har C.F. Møller nyligen designat en hållbar stol kallad R.U.M. (Re-Used Materials) gjord av återvunnen plast för Wehlers, lampserien YoYo för Focus Lighting, badrumsserien Cavere för tyska Normbau och framtida avfallssorteringsstationer i Köpenhamn som kommer att bidra till att göra staden mer hållbar.

 

Om Gejst
Gejst grundades våren 2013 med en stark passion för bra och hållbar design. Målet var att utmana den konventionella designen och på så sätt skapa tidlösa produkter, både när det gäller design och material. Gejst är mer än bara ett namn, det var grunden för företaget och denna känsla genomsyrar fortfarande varje tanke och produkt som produceras. Gejst inspireras av den nordiska livsstilen och skapar moderna inredningsprodukter av högsta kvalitet som skapar anda och glädje i hemmen runt om i världen, varje dag.

 

Projektbeskrivning

Omtolkning av traditionella designmöbler - C.F. Møller. Photo: Gejst

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter