Vendela Martinac utnämns till ny associerad partner på C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Vendela Martinac utnämns till ny associerad partner på C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
17.12.2020

Vendela Martinac utnämns till ny associerad partner på C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande och mest prisbelönta arkitektkontor och nu förstärks ledningen med en ny associerad partner och en ny kontorschef i Stockholm.

 

Vendela Martinac är idag arkitekt och kontorschef vid C.F. Møller i Stockholm där hon har varit anställd sedan 2012. Hon har varit med att etablera det skandinaviska arkitektkontoret i Sverige.

 

Som associerad partner förstärker Vendela sin roll som uppdragsansvarig arkitekt inom affärsområdet healthcare och tar plats i C.F. Møllers Architects internationella partnergrupp.

 

Det känns fantastiskt kul att gå in i en ny roll på C.F. Møller. Jag ser fram emot att bli en del av den internationella ledningen och att få möjlighet att påverka och utveckla fler stora projekt inom vård, forskning och lab.

Bland de senaste projekten som Vendela Martinac har varit involverad i märks Biomedicum, en ny laboratoriebyggnad för forskning vid Karolinska Institutet.

 

Biomedicum tilldelades 2020 Mipim Awards i kategorin Best Healthcare Development.

 

Vendela arbetar med stort ansvar och driv i sina projekt. Hon har en fantastisk förmåga att genom dialog och nära samarbete få alla kompetenser i teamet att fungera tillsammans. Vendela är genom sitt stora engagemang en naturlig ambassadör för C.F. Møller Architects holistiska arbetssätt, berättar VD och arkitekt Mårten Leringe.

Vendela Martinac utnämns till ny associerad partner på C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Ny kontorschef

Positionen som kontorschef övertas av Fredrik Cavallin som nu senast kommer från rollen som planchef på Värmdö Kommun. Fredrik har tidigare arbetat på C.F. Møller i Stockholm, då som studiochef och uppdragsansvarig arkitekt.

 

– Det ska bli väldigt spännande och roligt att komma tillbaka till C.F. Möller. Det känns på många sätt som att det är ett annat kontor idag än det jag lämnade för snart sex år sedan, med många nya medarbetare att lära känna. Ett kontor med ambitioner och en stor framtidstro trots en osäker omvärld. Självklart är det också mycket som är bekant, och jag ser fram emot att åter få arbeta med de oerhört kompetenta kollegor jag känner sedan tidigare. Själv hoppas jag kunna bidra med mina erfarenheter både som arkitekt och ledare i en stor organisation. Det har varit väldigt lärorikt att arbeta i en beställarroll inom offentlig förvaltning och jag tar med mig nyttiga kunskaper inom både planering och genomförande, säger Fredrik Cavallin.

 

Stockholmskontorets VD Mårten Leringe förklarar rekryteringen:

– Eftersom vi sedan tidigare vet vad Fredrik Cavallin kan bidra med, känns det tryggt att vi med rekryteringen stärker ledningen för Stockholmskontoret och ger medarbetarna en kontorschef som kommer in med balans, struktur och handlingskraft i vår växande organisation.


Vendela Martinac tillträder i rollen som associerad partner 1a januari och Frederik Cavallin tillträder i februari 2021.


Vendela Martinac är utbildad vid KTH i Stockholm och har även läst vid Harvard University. Tidigare har hon arbetat på bl a BSK Arkitekter och Visbyark.

 

Fredrik Cavallin är också utbildad vid KTH i Stockholm och har tidigare arbetat på Berghs Arkitektkontor och Marge Arkitekter.

 

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter